Kickbokser Roxanne Kivits: klein meisje, grote persoonlijkheid - Vechtsport Info
Home / Regio nieuws Brabant / Kickbokser Roxanne Kivits: klein meisje, grote persoonlijkheid

Kickbokser Roxanne Kivits: klein meisje, grote persoonlijkheid

Roxanne op de pads met haar vader (foto: Mike Tomale)

10 jaar is ze pas, maar ze heeft al 18 partijen op haar naam staan waarvan ze er slechts drie heeft verloren. Talentje Roxanne Kivits, ‘De Blonde Leeuwin’ van Team Beekwilder uit Den Bosch is al drie keer Nederlands kampioen en twee keer YFL winnaar.

Roxanne traint niet alleen in Den Bosch bij de Fightclub maar ook bij Boksschool De Counter in Vught omdat ze wellicht in de toekomst ook een bokswedstrijd wil draaien. Maar nu bereid ze zich voor op haar gevecht, aanstaande zaterdag in Tilburg.

“Ik ben niet zo’n balletkind”

“Ik ben niet zo’n balletkind en ik hou ook niet van poppen. Ik zag kickboksen en toen dacht ik dat wil ik ook!” zegt Roxanne, die we interviewen in het bijzijn van haar vader Koos Kivits. Roxanne vertelt dat ze als klein meisje al meeging met papa naar de dojo. Vanaf haar vijfde begon ze echt zelf te trainen en gaf ze op 6-jarige leeftijd haar eerste demo bij Albert Kraus. Daarna ging het heel snel en werd ze 2 keer YFL Europees kampioen en 3 keer Nederlands kampioen.

“Vorig jaar heeft Roxanne niet zoveel wedstrijden gevochten omdat ze moest wachten doordat de nieuwe regeling inging. Toen ze een half jaar geleden tien jaar werd ging ze er weer vol tegen aan. Het liefst vecht ze zo vaak mogelijk,” legt haar vader uit.

“Uitstappen en counteren is toch wel mijn sterke punt,” vertelt de 10-jarige. “En dat ik soms goed kan hoeken.” Ze geeft aan dat buiten haar vader om haar grote favoriet bij de mannen Tayfun Ozcan is en bij de dames Georgina ” Lady Killer ” van der Linden.

Stoer

Roxanne vertelt dat de meisjes in haar klas haar vreselijk stoer vinden omdat ze zo goed kan kickboksen.  Als ze straks naar de middelbare school gaat, wil ze graag een sportopleiding gaan volgen naast haar kickbokscarrière. Wanneer ze 20 jaar is, wil ze wereldkampioen kickboksen zijn.
“Op school gaat het hartstikke goed en heeft Roxanne dezelfde killer-mentaliteit die ze ook heeft bij het kickboksen: nooit opgeven en altijd proberen de beste te zijn,” vertelt vader Koos. Roxanne traint op dinsdag ook nog bij Boksschool de Counter en op donderdag voetbalt ze. De rest van de week: kickboksen.

[KGVID]https://www.vechtsportinfo.nl/wp-content/uploads/2018/12/RoxanneKivits.mp4[/KGVID]

Bekijk ook

Gratis shoppen in vechtsportwinkel! Ondernemer opent zijn deuren

De vechtsport ondernemer kwam een paar weken geleden met het lumineuze idee

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page