Home / Regio nieuws Brabant / Boksschool de Counter uit Vught viert 40-jarig bestaan

Boksschool de Counter uit Vught viert 40-jarig bestaan

Jo van den Broek (*22-10-44, +03-06-17)

Afgelopen zondag 4 november was het feest in Vught vanwege het veertig jarig jubileum van Boksschool De Counter. Leden, oud-leden en oud-wedstrijdboksers waren uitgenodigd voor een hapje en een drankje. 

Vechtsportinfo sprak vrijdag 2 november met Johan van den Broek, de zoon van bokslegende Jo van den Broek, bij Laco sportcentrum Vught, waar Boksschool De Counter al 40 jaar is gevestigd. De sporthal heette vroeger Sporthal “Ouwerkerk” waar interlands en prof-wedstrijden werden gebokst.

Geschiedenis

Oprichter Reggie Siwaletti begon in 1978 met de boksschool maar datzelfde jaar nam Jo van den Broek, samen met Karel Ruttinger het stokje over. Jo ging na een paar jaar alleen verder en heeft boksschool de Counter daarna met veel passie gerund.

Zowel Reggie Siwaletti en Jo van den Broek komen uit de boksstal van bokslegende Pierre Doorenbosch (*3 mei 1918 – +13 mei 1993) uit Den Bosch.

Jo van den Broek

De laatste jaren wordt de sportschool gerund door Johan van den Broek, die dit samen doet met Patrick van Vessum. Jo van den Broek (*22-10-44)  is vorig jaar op 72-jarige leeftijd overleden.  Jo zei altijd dat boksen “The noble art of selfdefence” is en heeft daarom techniek en kunde hoog in het vaandel staan. Deze lijn zet Johan voort.

Jo van den Broek was oud profbokser en werd in zijn tijd vier keer Nederlands kampioen en deed tot twee keer mee aan de Europees kampioenschappen. Hij bokste 80 wedstrijden waarvan hij er 70 won.

Bekijk ook

Karate Team Alken doet goede zaken op het 34e El-Hatri mini karate toernooi

Karate Team Alken doet goede zaken op het 34e El-Hatri mini karate toernooi

De middag begon goed met een ongenaakbare Quinty Koops die nadat ze de ene na ...

Dutch Open: Karate Team Utrecht pakt medailles

Mooie resultaten voor Karate Team Utrecht tijdens de Dutch Open onder 21 jaar 2018. Er ...

Mini EL Hatri Karate toernooi voor de 34e keer van start

Mini EL Hatri Karate toernooi voor de 34e keer van start

Op 11 november organiseert Stichting Topsport El Hatri voor de 34e keer het Mini El ...