Sera Vullers, Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai Karate Nieuws
Nieuws

Sera Vullers, Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai Karate

Op 23 november werd in Middelharnis het Kiyozumi Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai (Full Contact) Karate gehouden. Voor de Bossche Karate Dojo Tomoe werd dit op alle fronten een succes.

Het team van Karate Dojo Tomoe ging op vrijdagavond al richting het eiland Goeree-Overflakkee, omdat er zaterdagmorgen al vroeg moest worden gewogen. Zo konden de deelnemers ook al even een blik werpen op de drie gloednieuwe tatami ‘s (wedstrijdmatten) in de sporthal.

Josien van Riet

Het toernooi begint met Kata, schijngevecht. In vaste vorm het laten zien van combinaties van standen, aanvallen en verdedigingen. De 11-jarige Josien van Riet deed mee in de categorie meiden 12/13. In de 1e ronde werd het een nek-aan-nek race voor de 3de en 4de plaats in de finale. Josien van Riet behaalde een 4de plaats waardoor ze in de finale als eerste op moest. Haar prestatie was prijzenswaardig en ze maakte een bijna perfecte Kata waarmee ze een welverdiende 3de plaats wist te bemachtigen.

Kumite

Na de kata's was het tijd voor full contact Kumite. Sera Vullers vocht in de categorie meisjes 14/15 tot 50 kilogram. Een zware poule met deelnemers uit onder andere Frankrijk, Duitsland en Israël

Sera Vullers

Sera Vullers draait een goede eerste partij tegen de Israëlische tegenpartij. Ze weet haar technische vaardigheid goed te gebruiken, weg te blijven draaien en puntjes te scoren. In de finale weet ze te winnen van haar tegenstander, die volgens een trotse Sensei Jet, beduidende minder conditie had.

Chloe Roos

Later in de middag mag Chloe Roos de tatami op in de klasse meisjes 12/13, min 45 kilo. Ze vecht een prima eerste partij, hard en technisch goed. De jury beslist echter in het voordeel van haar tegenstander. In de partij om de 3e plek vertrouwt Chloe op haar superconditie en geeft 1,5 minuut gas waardoor ze de partij wint.

Als kers op de taart wordt Chloe Roos tijdens de prijsuitreiking verkozen tot New Talent van het toernooi.