ZIEN! Karateka gaat 'KO' krijgt toch Olympisch goud
Home / Nieuws / ZIEN! Karateka gaat ‘KO’ krijgt toch Olympisch goud

ZIEN! Karateka gaat ‘KO’ krijgt toch Olympisch goud

Tareg Hamedi dacht met een gouden plak naar huis te gaan vandaag op de Olympische Spelen. Echter was zijn knock-out te hard op zijn rivaal en gevestigd kampioen Sajad Ganjzadeh.

Diskwalificatie volgde op de KO gescoord door Hamedi die bewusteloos werd afgevoerd naar de kleedkamers. Ganjzadeh leerde dat hij Olympisch kampioen was nadat hij backstage wakker werd en keerde terug om zijn gouden medaille in ontvangst te nemen.

Asjemenou

Hamedi werd gediskwalificeerd omdat hij te hard had getrapt. ,,Als je me vraagt ​​of ik het ermee eens ben of niet, ben ik het daar natuurlijk niet mee eens, want ik ben dol op de gouden medaille”, zei Hamedi via een vertaler. ,,Maar ik ben tevreden met het prestatieniveau dat ik heb geleverd en ik accepteer de beslissing. Ik heb geen bezwaar. Dat is alles wat ik kan zeggen.”

Ook Ganjzadeh reageerde op het bizarre voorval; ,,Het spijt me dat de laatste wedstrijd zo moest verlopen”, zei Ganjzadeh. De fans keken uit naar een spannende karate finale. In plaats daarvan eindigde de wedstrijd om de gouden medaille, met een rommelige verwarrende straf voor een trap die blijkbaar te spectaculair was voor karate.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page