Yoel Romero mist gewicht, geen kans op interim titel bij UFC 221 Nieuws
Nieuws

Yoel Romero mist gewicht, geen kans op interim titel bij UFC 221

Yoel Romero mist gewicht, geen kans op interim titel bij UFC 221

Yoel Romero mist met ruim een kilo zijn gewicht voor UFC 221 en vergooit daarmee de kans op de interim titel

Wegingen zijn belangrijk bij elke vecht organisatie op het laatste moment is het dan ook altijd nog spannend of een vechter het haalt of niet. De meest extreme trucjes worden vaak uitgehaald om toch nog maar net die laatste rondjes of onsjes er af te zweten, maar hoe verlies je een kilo in 1 uur tijd? Dat laatste moet Yoel Romero hebben bezig gehouden bij de wegingen voor UFC 221 afgelopen nacht in Australië.

Een kilo te zwaar weg kans op de interim titel

Romero komt uit tegen Luke Rockhold voor de interim titel, als Romero echter wint vervalt de kans op de titel. Dit moet een grote klap betekenen voor Romero die met een rode wollen muts de weging op kwam. Rockhold (voormalig midden gewicht kampioen) maakte gelijk gebruik van de situatie door Romero er even haarfijn op te wijzen dat hij zijn gewicht miste. Rockhold overigens zat "spot on" op het vereiste gewicht.

Het Gabi Garcia effect

Eerder haalde Gabi Garcia haar gewicht ruimschoots niet voor een partij in Japan, dit veroorzaakte nogal at commotie en liep uit op een handgemeen in de kleedkamers. Grote schande en in Japan werd het nog eens tienvoudig opgeblazen. Garcia ging knielend neer in de ring en verontschuldigde zichzelf, echter mocht dit niet baten en werd zij neergesabeld. Weight cutting blijft een hot issue dat blijkt maar weer eens.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws