Worstel legende Nikolai Volkoff overleden na kort ziekbed Nieuws
Nieuws

Worstel legende Nikolai Volkoff overleden na kort ziekbed

Worstel legende Nikolai Volkoff overleden na kort ziekbed

Uitgedroogd

Volkoff werd vorige week uit het ziekenhuis ontslagen in Maryland na opname voor uitdroging. Echter verslechterde zijn situaties snel na thuiskomst en overleed hij aan de gevolgen van de symptomen. Volkoff werd geboren in Joegoslavië en emigreerde in 1967 naar Canada na een amateurworsteltoernooi in Wenen. Hij probeerde al snel zijn geluk met professioneel worstelen, en werd getraind door de legendarische Stu Hart in Calgary.

Pro Russisch

Het meest geassocieerd voor zijn tijd bij de WWE, maakte Volkoff zijn debuut bij de organisatie in 1968 toen het nog steeds bekend stond als de World Wide Wrestling Federation, en worstelde zijn laatste wedstrijd voor hen in 1995. Volkoff portretteerde personages uit heel Europa en Azië tijdens zijn carrière, en toen WWE in de jaren tachtig mainstream doorbrak, trok zijn pro-Russische act veel aandacht.

Nederlaag

Gekleed in een rood jasje met een harige hoed, zou Volkoff het Russische volkslied zingen vóór zijn wedstrijden, meestal met tag-team partner Boris Zukhov. Nadat hij in 1990 verloor van The Hart Foundation in een van de snelste nederlagen in de geschiedenis van Wrestlemania, veranderde Volkoff zijn act en voegde The Star Spangled Banner (Amerikaanse volkslied) toe aan zijn repertoire van liedjes. In de jaren 90 creëerde Volkoff nog een nieuw personage, een Litouwse strijder die in conflict was met de anti-Amerikaanse Sgt. Slaughter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws