Koude-trainer van bekende vechters aangeklaagd voor miljoenen door advocaat Nieuws
Nieuws

Koude-trainer van bekende vechters aangeklaagd voor miljoenen door advocaat

Koude-trainer van bekende vechters aangeklaagd voor miljoenen door advocaat

Wim Hof onder ander bekend als koude-trainer van onder andere bekende vechters zoals Alistair Overeem wordt door een Amerikaanse advocaat aangeklaagd voor omgerekend 59,6 miljoen euro.

Een Amerikaanse advocaat, Raphael Metzger, eist een schadevergoeding van 59,6 miljoen euro van Wim Hof, bekend als de 'Iceman', na de dood van zijn 17-jarige dochter. De dochter overleed nadat ze Hofs ademhalingstechniek had beoefend in een zwembad en hypoxisch werd, wat resulteerde in verdrinking. Metzger wil dat Hof meer waarschuwingen plaatst op zijn website. Zowel Hof, zijn bedrijf Innerfire BV als zijn ex-vrouw worden aangeklaagd door de advocaat.

De aanklacht heeft aandacht getrokken omdat de 'Wim Hof-methode' al eerder negatieve publiciteit heeft gekregen. Ondanks beweringen van Hof dat zijn techniek het immuunsysteem versterkt, zijn er in de afgelopen jaren meerdere sterfgevallen gemeld na het beoefenen van zijn methode. Onderzoeksjournalist Scott Carney heeft zelfs geclaimd dat 19 sterfgevallen in verband worden gebracht met de Wim Hof-methode.

Amerikaanse advocaat eist miljoenen van Wim Hof na tragische dood van tienerdochter

Wim Hof en zijn bedrijf reageren geschokt op de aanklacht, waarvan ze pas recent op de hoogte zijn gesteld. Ze betuigen hun medeleven aan de familie van het overleden meisje en benadrukken dat de beschuldigingen ongegrond zijn. Naast de schadevergoedingseis tegen Hof worden ook zijn ex-vrouw en zijzelf aangeklaagd door Metzger, waarbij wordt gesteld dat ze bewust of onverschillig waren ten aanzien van de risico's verbonden aan de beoefening van Hof's technieken.

Koude-trainer van bekende vechters aangeklaagd voor miljoenen door advocaat

Een aantal bekende vechter zoals Alistair Overeem zweren bij de Iceman methode van Hof. Zo hielp deze Overeem zich voor te bereiden op zijn gevecht tegen Badr Hari in 2022. "Wim is op dit gebied een voorloper met zijn koudetherapie. Hij is mentaal ijzersterk en heeft magische dingen laten zien", vertelde Overeem destijds enthousiast tegen de NOS. "Die man heeft mijn leven beïnvloed."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws