Wereld boksbond AIBA maar net aan faillissement ontsnapt Nieuws
Nieuws

Wereld boksbond AIBA maar net aan faillissement ontsnapt

Wereld boksbond AIBA maar net aan faillissement ontsnapt

Het had maar weinig gescheeld of de Wereld boksbond was failliet gegaan wegens nalatigheid

De internationale boksbond AIBA heeft maar net kunnen voorkomen dat de boel op de fles zou gaan wegens nalatigheid. Er stond een grote lening open en de schuldeiser was nog steeds niet betaald door de boksbond, echter zijn er afspraken gemaakt om dit op te lossen waardoor het gevaat voor nu geweken blijkt.Het ging om een lening van 10 miljoen dollar (omgerekend ruim 8 miljoen euro) due de schuldeiser terug wenste te krijgen. Er werd zelfs gedriegd met een gang naar de rechter, echter door de gemaakte afspraken is dit nu voorkomen.

Wereld boksbond AIBA maar net aan faillissement ontsnapt

Sponsor contract de oplossing van het probleem

Tussen de AIBA en de schuldeiser is afgesproken dat een groot deel van de lening wordt omgezet in een sponsorcontract. Er blijft dan nog wel 2 miljoen dollar over maar daar gaat de bond vanaf 2021 in termijnen een terug betaling over doen. "Als we dit niet hadden geregeld, waren we mogelijk failliet verklaard", zei Gafoer Rahimov, deze is sinds kort de interim-voorzitter van de AIBA. Deze tijdelijke taak neemt hij voer van Franco Falcinelli, die op het congres van afgelopen week in Dubai zijn tijdelijke topfunctie neerlegde.

In november vorig jaar stapte voorzitter Wu Ching-kuo onder grote druk op

De Taiwanees die opstapte onder grote druk had de boksbond 11 jaar geleid, maar bleek achter af niet capabel genoeg en heeft er zowel organisatorisch als financieel een puinhoop van gemaakt. De problemen bij de boksbond zijn van dusdanige omvang, dat zelfs de olympische status van het boksen ter discussie wordt gesteld door het IOC.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws