Waarom Glory's Sem Schilt stopte met vechten! (video) Nieuws
Nieuws

Waarom Glory's Sem Schilt stopte met vechten! (video)

Waarom Glory's Sem Schilt stopte met vechten! (video)

De Nederlandse reus Schilt die ver over de twee meter is, vestigde zijn naam in de vechtsportwereld door bij de grootste organisaties te vechten. Zo stond hij bij de UFC en Pride in de MMA-kooi, stapte over naar het kickboksen met een record van 26 overwinningen, 14 nederlagen en één gelijkspel.

Tijdens zijn kickboks jaren werd Schilt vier keer K-1 World Grand Prix-kampioen en eenmalig Glory zwaargewicht Grand Slam-kampioen. In 2013 trok hij zich terug uit alle vechtsporten. Destijds ging het gerucht dat dit te wijten was aan een hartaandoening. In recent een interview bevestigde Schilt dit. Naast een combinatie met verschillende dingen die in zijn leven aan de hand waren, wat leidde tot zijn pensionering.

Teken van God

,,Ik denk dat het een heleboel [dingen] waren", zei Schilt. ,,Ik was het kickboksen ook zat, hoe het ging met het management, met de organisaties. Ik was ze een beetje zat. Toen kwam het hartprobleem. Het was echt, ik heb twee operaties op ondergaan. Maar ik denk dat het daarmee te maken had. Het was gewoon een teken van God, Ok, Sem, doe iets anders, man, want hier word je niet gelukkig van. Daarom ben ik ermee gestopt."

Schilt gaf het interview vooruitlopend op zijn scheidsrechters opdracht bij Senshi 10, die aankomende zaterdag 4 december om 13.00 uur live en gratis wordt uitgezonden op FITE en online op Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com en Kyokushinkarate.news.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws