Vrijspraak MMA-vechter na gevecht tegen politieagent Nieuws
Nieuws

Vrijspraak MMA-vechter na gevecht tegen politieagent

Vrijspraak MMA-vechter na gevecht tegen politieagent

Sevran Lamine Ba werd in 2019 ongewild wereldberoemd toen hij te zien was in een video vechtend met de Politie. De Fransman uit Parijs werd vorige week vrijgesproken van alle schuld en kan eindelijk deze volgens hem zwarte bladzijde afsluiten.

In 2019 had Lamine Ba, een 35-jarige bemiddelaar uit Sevran (Seine-Saint-Denis), een gewelddadige woordenwisseling met Jérémy A., een politieagent. De beelden werden vastgelegd door de telefoon van een persoon en gingen de wereld rond.

We zien de politieagent naar de bemiddelaar toe rennen, een boks positie innemen en met zijn vuisten op Lamine Ba inslaan, die een paar keer terug sloeg. Uiteindelijk werd Lamine Ba een getraind MMA-vechter geïmmobiliseerd met een Taser en naar het politiebureau gebracht.

Niet schuldig

Na het incident voerde Lamine Ba een andere strijd om zijn gelijk te halen. Deze kreeg hij uiteindelijk vorige week. Het openbaar ministerie verzocht om afwikkeling van de zaak, aangezien er niet "voldoende bewijs" was voor "onwettig geweld".

Het verzoek houdt in dat ook Lamine Ba niet vervolgd zal worden voor buitensporig geweld. Maar oom dat de politie dus geen blaam zou treffen. Of er nog een vervolg komt is niet bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws