Home / Nieuws / Voormalig MMA-kampioen gearresteerd door anti-terreur politie

Voormalig MMA-kampioen gearresteerd door anti-terreur politie

FOTO: KSW | AI PNG

De Poolse voormalige KSW MMA-kampioen Mamed Khalidov is gearresteerd door een anti-terroristen eenheid.

Khalidov, 38, werd geboren in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny en verhuisde naar Polen als een 17-jarige. Uiteindelijk kreeg hij in december 2010 het Poolse staatsburgerschap. Hij begon zijn vechtsportcarrière in 2004, hij vocht 3 jaar bij de internationaal gerenommeerde Poolse MMA-promotie KSW.

Hij werd een van de grootste sterren van de organisatie en won internationale titels voor licht, zwaargewicht en middengewicht voordat hij uiteindelijk zijn pensionering aankondigde in december 2018 na een verlies tegen landgenoot Tomasz Narkun.

Heling en diefstal

Verschillende media in Polen melden dat Khalidov dinsdag in zijn geboortestad Olsztyn werd aangehouden voor diefstal en heling van luxe auto’s. Onder de luxe auto’s waren voertuigen zoals Porsche Panamera, Range Rover Evoque, BMW M6, BMW 7-serie.

ZIE OOK>> Lijk van UFC scheidsrechter gevonden

Het is onduidelijk uit de rapporten waarom de antiterrorisme-eenheid werd gebruikt in de operatie. Het kan onderdeel zijn van een groter onderzoek naar antiterrorisme, of het kan simpelweg het gevolg zijn van de goed gedocumenteerde vechtsportachtergrond van Khalidov.

Bekijk ook

MMA-VECHTER KHABIB NURMAGOMEDOV WEIGERT FOTO MET BARÇA-FAN

UFC-Wereldkampioen Khabib Nurmagomedov blijkt een groot fan van voetbalclub Real Madrid.

Kijk live mee: Nederlandse vechters in actie bij ONE FC

Vandaag (zaterdag 15 juni) vindt ONE Championship: Legendary Quest plaats met een aantal Nederlandse vechters die in actie komen.

Angsthaas: Justin Bieber last MMA-gevecht met Tom Cruise af

Popster Justin Bieber tekt de uitdaging voor een MMA-gevecht tegen Tom Cruise in