Voorlopig geen vechtsportgala’s meer in de Gemeente Den Haag – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Voorlopig geen vechtsportgala’s meer in de Gemeente Den Haag

Voorlopig geen vechtsportgala’s meer in de Gemeente Den Haag

Dreigingen, jaloezie en een hevige concurrentiestrijd lijken ten grondslag te liggen aan de malaise rondom de recentelijke afgelastingen van vechtsport gala’s in Den Haag.

Vandaag melde Global Fights dat ook haar vechtsport gala geen doorgang kan vinden. Wij spraken met Hans Massing de organisator achter het evenement. “Het is een heel gedoe veroorzaakt door van alles en nog wat, ik kan en ga geen namen noemen wie hier achter kunnen zitten, het is in ieder geval een hele trieste zaak, niet alleen voor ons maar ook de vechters en fans. ” Aldus Massing.

“Ik laat mij er niet door uit het veld slaan en zal doorgaan met het organiseren van vechtsport gala’s dan maar buiten Den Haag, het is slecht voor de sport als we buigen. Ik hoop dan ook dat snel naar buiten komt wie en wat hier achter zit, ook bij de andere afgelaste events, zodat we positief weer door kunnen, de sport verdiend het. ” Vervolgt hij.

Brief van de gemeente

Via een bron die anoniem wil blijven kregen wij inzage in de brief die verstuurd werd door de gemeente. De boodschap lijkt duidelijk, men wil eerst rust in de vechtsport wereld creëren en dan weer in overweging nemen om vechtsport evenementen toe te staan, dit moet overigens wel zelf worden aangegeven door de organisaties.

Ook wordt er aangegeven dat de dreigingen van serieuze aard zijn, via een bron vernamen wij dat men bang is dat bepaalde groepen elkaar in de haren zouden willen vliegen om zo een geschil uit te vechten. Ook wordt er in de brief gesproken over een hevige concurrentie strijd tussen lokale organisatoren van events.

Vechters afpakken

Er zouden achter de rug om van organisatoren vechters worden benaderd en gelokt om bij de concurrentie te komen vechten. Ook bellen vechters met de vraag of hun partij wel doorgaat, dit omdat zij gehoord zouden hebben dat het event afgelast zou worden, wat een paar uur later ook daadwerkelijk gebeurt.

Al met al een betreurenswaardige zaak waarvan velen hopen dat dit snel tot het verleden zal behoren.

 

 

 

Bekijk ook

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Viking scheids laat vechter vliegen door de UFC-kooi

Terwijl De Castro al buiten westen lag op het canvas en Danho leek de zaak verder af te willen maken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page