Home / Nieuws / Voorlopig geen vechtsportgala’s meer in de Gemeente Den Haag

Voorlopig geen vechtsportgala’s meer in de Gemeente Den Haag

Dreigingen, jaloezie en een hevige concurrentiestrijd lijken ten grondslag te liggen aan de malaise rondom de recentelijke afgelastingen van vechtsport gala’s in Den Haag.

Vandaag melde Global Fights dat ook haar vechtsport gala geen doorgang kan vinden. Wij spraken met Hans Massing de organisator achter het evenement. “Het is een heel gedoe veroorzaakt door van alles en nog wat, ik kan en ga geen namen noemen wie hier achter kunnen zitten, het is in ieder geval een hele trieste zaak, niet alleen voor ons maar ook de vechters en fans. ” Aldus Massing.

“Ik laat mij er niet door uit het veld slaan en zal doorgaan met het organiseren van vechtsport gala’s dan maar buiten Den Haag, het is slecht voor de sport als we buigen. Ik hoop dan ook dat snel naar buiten komt wie en wat hier achter zit, ook bij de andere afgelaste events, zodat we positief weer door kunnen, de sport verdiend het. ” Vervolgt hij.

Brief van de gemeente

Via een bron die anoniem wil blijven kregen wij inzage in de brief die verstuurd werd door de gemeente. De boodschap lijkt duidelijk, men wil eerst rust in de vechtsport wereld creëren en dan weer in overweging nemen om vechtsport evenementen toe te staan, dit moet overigens wel zelf worden aangegeven door de organisaties.

Ook wordt er aangegeven dat de dreigingen van serieuze aard zijn, via een bron vernamen wij dat men bang is dat bepaalde groepen elkaar in de haren zouden willen vliegen om zo een geschil uit te vechten. Ook wordt er in de brief gesproken over een hevige concurrentie strijd tussen lokale organisatoren van events.

Vechters afpakken

Er zouden achter de rug om van organisatoren vechters worden benaderd en gelokt om bij de concurrentie te komen vechten. Ook bellen vechters met de vraag of hun partij wel doorgaat, dit omdat zij gehoord zouden hebben dat het event afgelast zou worden, wat een paar uur later ook daadwerkelijk gebeurt.

Al met al een betreurenswaardige zaak waarvan velen hopen dat dit snel tot het verleden zal behoren.

 

 

 

Bekijk ook

Youtuber en vechtsport fan Zackstube overleden

Treurig nieuws: Youtuber Zackstube overleden

Treurig nieuws Youtuber Zackstube is vandaag overleden. Hij was klein van stuk maar deed grote ...

Gepest meisje slaat meedogenloos terug (video)

Wraak: gepest MMA-meisje slaat meedogenloos terug (video)

Pesten is van alle tijden, echter lijkt deze de afgelopen jaren verhard. Van kopschop video’s ...

Bare knuckle bokser legt fraude bij promotor bloot (video)

Chris Leben vertelt zijn kant van het verhaal na het ontmaskeren van de frauderende WBKFF-initiatiefnemers. ...