'Voor criminelen geen plek': Kickboksen bij de Politie Nieuws
Nieuws

'Voor criminelen geen plek': Kickboksen bij de Politie

'Voor criminelen geen plek': Kickboksen bij de Politie

Dat politieagenten ook kickboksen is iets wat veel burgers misschien niet direct verwachten. Toch heeft het inmiddels een vaste plek binnen ‘de sterke arm van de wet’. Waar voorheen Judo en Jiu-Jitsu verdediging sporten waren, blijkt al 30 jaar ook het kickboksen beoefend te worden, wel in een eigen omgeving.

Bij de de sportafdeling van de Amsterdamse politie wordt al ruim 30 jaar op hoog niveau gekickbokst en heeft men zelfs al twee eigen gala’s georganiseerd. Fighting Network Magazine (FNM) publiceert in haar blad deze maand een artikel over de pioniers van het kickboksen binnen het Nederlandse Politieapparaat

Interessant item

Een van de hoofdredenen van een separate kickboks afdeling binnen justitie was destijds het feit dat men wilde voorkomen dat Politieagenten samen met personen uit het criminele milieu in een sportschool trainden.

Het kickboksen is inmiddels bij de politie volledig ingeburgerd. Wil je meer lezen over dit onderwerp, of de andere interessante vechtsport artikelen. Koop dan de nieuwste editie van FNM online, of beter nog word abonnee van het enige kwaliteit vechtsportmagazine in Nederland. Voor meer info KLIK HIER!

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/ruim-300-sportscholen-open-vandaag-de-boete-neem-ik-voor-lief/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws