VIDEO: Wereldkampioen kickboksen Semmy Schilt wordt rapper – Vechtsport Info
Home / Nieuws / VIDEO: Wereldkampioen kickboksen Semmy Schilt wordt rapper

VIDEO: Wereldkampioen kickboksen Semmy Schilt wordt rapper

Eerder was hij als figurant al te zien in verschillende commercials en Hollywood films, Semmy Schilt. En nu is hij ook te zien en te horen in zijn eigen videoclip die donderdag uitkwam.

Wereldkampioen Sem Schilt had zelf een jaar geleden niet kunnen bedenken om als artiest gepubliceerd op Spotify te worden, laat staan als rapper: ​ “I​n groep acht mocht ik niet eens meezingen in de musical, ik moest playbacken”.

Toen de coronacrisis uitbrak moest hij kiezen; in afwachting de deuren van zijn gym sluiten of de mogelijkheden onderzoeken. Semmy koos voor de enige optie die hij had, net als zovelen in de huidige wereld: hij ging online verder.

Het was maar een grapje

Al snel werd duidelijk hoe belangrijk de live lessen zijn voor de leden, vertelt Semmy: “​Er heerst een gevoel van verbondenheid en een ‘sámen komen we hier doorheen’, dat is prachtig om te zien. Daarnaast hebben we vele nieuwe leden uit heel Nederland en zelfs het buitenland mogen verwelkomen. Zo zie je maar weer hoe makkelijk het eigenlijk is online”​ .

Om de verbondenheid met elkaar uit te dragen werd er een ‘United’ shirt ontworpen. Deze werd verloot onder de leden die online trainden en daarna werd het al gauw een populair item in de webshop. Met zijn team zocht Semmy naar nog meer manieren om deze boodschap meer body te geven en werd er, geïnspireerd door Ali B, gegrapt over het maken van een liedje.

“​Eigenlijk was het een grappige samenloop van omstandigheden, het was nooit een serieus plan. Juist die knipoog maakt dit nummer zo bijzonder.​” zegt Semmy.

Samen sterk

In tegenstelling tot de grap waaruit dit nummer is geboren, is de boodschap serieus vindt Semmy: ​“We zijn er achter gekomen dat samen zijn in vele vormen niet langer vanzelfsprekend is. Dat verbondenheid een waardevol bezit is. Dit blijkt ook uit de huidige #BlackLivesMatter protesten, de ‘Pride’ steunbetuigingen en campagnes tegen het online pesten.

Verdeeldheid onder mensen en alles wat daaruit voortvloeit is schadelijker dan welk virus ook. Ik hoop dat ik op mijn manier mag bijdragen aan het vormen van een eenheid. Met dezelfde visie is zelfs jaren geleden mijn gym opgezet; een veilige plek waar je welkom bent ongeacht wie of wat je bent. Een plek waar vele verschillende mensen samen komen.”

Fabiola Volkers

In de clip zien we nóg een bekend gezicht: Fabiola Volkers. Haar gevecht is logischerwijs afgelast, maar het trainen is gewoon doorgegaan. ​“Het is geweldig dat we haar training online gewoon kunnen voortzetten.

We weten niet wat de toekomst brengt, maar we gaan deze in elk geval goed voorbereid tegemoet. En vergis je niet hoor, Fabiola is zelfs op 1,5 meter gevaarlijk” lacht Semmy.

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page