VIDEO: Nep Kung Fu meester knock-out getrapt door MMA-vechter Nieuws
Nieuws

VIDEO: Nep Kung Fu meester knock-out getrapt door MMA-vechter

VIDEO: Nep Kung Fu meester knock-out getrapt door MMA-vechter

Het zou het gevecht van de eeuw moeten zijn, Kung Fu Meester versus MMA-vechter. Echter liep het anders dan velen hadden verwacht of toch wel?

Zelfbenoemd Kung fu meester Tian Ye, had MMA-vechter Xu Xiaodong twee jaar lang uitgedaagd tot een duel. Xu besloot om maar van het gezeur af te zijn in te gaan op de uitdaging van Tian.

Het gevecht vond afgelopen zaterdag plaats in Langfang, een Noord-Chinese stad in de buurt van Beijing. Het werd bekeken door ongeveer 1000 toeschouwers ter plaatse en miljoenen meer online.

Afrekening

Xu, die beloofde valse Chinese vechtkunstenaars bloot te leggen, zag zijn kans schoon om de smet op de vechtsport zoals hij Tian noemde, terecht te wijzen in een gevecht.

Xu voegde de daad bij het woord en een zwaargewonde Tian werd door Xu uitgeschakeld met een schop in de tweede ronde van hun gevecht, een gevecht dat werd gadegeslagen door miljoenen.

Twijfel

In China is Xu een zeer controversieel figuur, hij heeft de afgelopen twee jaar twee zogenaamde kungfu-experts verslagen, waardoor er een heftig debat ontstond over de waarde van de traditionele sport.

De wedstrijd, die werd gebrandmerkt als de 'strijd van de eeuw', heeft een nieuwe discussieronde aangestoken. Zo uiten veel toeschouwers twijfel over Tian's kwalificatie in Kung Fu en bekritiseren ze zijn hebzucht naar roem.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws