Video | MMA vechter gaat zijn boekje ver te buiten na brute knock-out – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Video | MMA vechter gaat zijn boekje ver te buiten na brute knock-out

Video | MMA vechter gaat zijn boekje ver te buiten na brute knock-out

Afgelopen weekend was er een bizar incident in het regionale MMA-circuit. Een amateur MMA titelgevecht tussen weltergewichten Perry Hayer en Austin Batra, kreeg wel een heel bruut einde.

De incident vond plaats tijdens BFL 57: Incursion afgelopen zaterdag 22 september. Batra deelde een linkerhoek uit in minder dan een minuut in de eerste ronde en sloeg tegenstander Perry knock-out. Maar toen gebeurde er wel heel iets vreemds…

Er is nog geen verklaring voor de vraag waarom Batra opnieuw in de aanval ging nadat hij duidelijk zijn tegenstander had uitgeschakeld. De scheidsrechter zwaait het gevecht al af en hurkt neer bij Perry, waarbij hij zelfs zijn arm uitstrekt om Perry tegen meer aanvallen te beschermen.

Diskwalificatie

Met deze actie heeft Batra niet alleen een diskwalificatie op zijn naam staan, maar zal Hayer ook zijn titel behouden. Niet alleen dat, maar we hebben ook gezien dat organisaties met terughoudendheid zijn om een vechter te boeken na een incident als dit. Dit gaat op Batra’s record als een diskwalificatie verlies, terwijl Hayer verbetert naar 6-7 en amateurkampioen blijft.

Er kan een schorsing of een vorm van straf uitgedeeld worden, zoals we hebben gezien in de professionele MMA-wereld met vechters die hetzelfde gedrag vertonen.

Maatregelen

Paul Daley werd uit de UFC verbannen omdat hij na de laatste bel een nog een stoot uitdeelde. Maar met een incident als dit dat nog steeds online aandacht trekt, zal er zeker een actie komen vanuit de betrokken bond.

 

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page