Video | MMA vechter gaat zijn boekje ver te buiten na brute knock-out Nieuws
Nieuws

Video | MMA vechter gaat zijn boekje ver te buiten na brute knock-out

Video | MMA vechter gaat zijn boekje ver te buiten na brute knock-out

De incident vond plaats tijdens BFL 57: Incursion afgelopen zaterdag 22 september. Batra deelde een linkerhoek uit in minder dan een minuut in de eerste ronde en sloeg tegenstander Perry knock-out. Maar toen gebeurde er wel heel iets vreemds...

Er is nog geen verklaring voor de vraag waarom Batra opnieuw in de aanval ging nadat hij duidelijk zijn tegenstander had uitgeschakeld. De scheidsrechter zwaait het gevecht al af en hurkt neer bij Perry, waarbij hij zelfs zijn arm uitstrekt om Perry tegen meer aanvallen te beschermen.

Diskwalificatie

Met deze actie heeft Batra niet alleen een diskwalificatie op zijn naam staan, maar zal Hayer ook zijn titel behouden. Niet alleen dat, maar we hebben ook gezien dat organisaties met terughoudendheid zijn om een vechter te boeken na een incident als dit. Dit gaat op Batra's record als een diskwalificatie verlies, terwijl Hayer verbetert naar 6-7 en amateurkampioen blijft.

Er kan een schorsing of een vorm van straf uitgedeeld worden, zoals we hebben gezien in de professionele MMA-wereld met vechters die hetzelfde gedrag vertonen.

Maatregelen

Paul Daley werd uit de UFC verbannen omdat hij na de laatste bel een nog een stoot uitdeelde. Maar met een incident als dit dat nog steeds online aandacht trekt, zal er zeker een actie komen vanuit de betrokken bond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws