VIDEO | Gemeentebeleid Amsterdam leidt tot sluiting bekende Muay Thai school Nieuws
Nieuws

VIDEO | Gemeentebeleid Amsterdam leidt tot sluiting bekende Muay Thai school

VIDEO | Gemeentebeleid Amsterdam leidt tot sluiting bekende Muay Thai school

Strijdbare Saban Berk laat het kaas niet van zijn brood eten

Wie sensei Saban Berk kent weet dat dit een oprecht persoon is met zijn hart op de juiste plek, niet alleen voor de sport maar ook voor de lokale jeugd zet hij zich in. Hij heeft al meerdere malen moeten strijden, eens toen hij werd verwisseld met een internationaal gezochte crimineel met dezelfde initialen, maar ook tegen hardrijders in de straat waar zijn sportschool gevestigd is. Sensei Saban Berk, is oud leerling van één van de grondleggers van het thaiboksen in Nederland: Jan Plas, Mejiro Gym. Saban is onder zijn leiding benoemd tot Sensei en geeft inmiddels al 35 jaar les.

Meerdere gemeentes die zonder pardon sportscholen sluiten

In de video verteld Sensei Berk dat hij gedwongen is door de gemeente om te verkassen, "er wordt gewoon niet naar je omgekeken" zegt hij het gemeentebeleid blijkt keihard. Ook haalt Sensei Berk aan dat sinds oud burgemeester van der Laan overleden is het een puinhoop is. Hij staat nu letterlijk op straat met al zijn spullen, ook doet hij een oproep aan eigenaren van panden om hem een plek te bieden. Het voorbeeld van Saban Gym staat niet op zichzelf, er zijn meerdere gemeentes die zonder pardon sportscholen sluiten, vaak ziet men over het hoofd dat deze naast het geven van vechtsport lessen ook een sociale functie hebben en vooral de jeugd helpen, vaak ook in kansarme buurten. Het zou mooi zijn als Saban Gym zijn werk elders kan voortzetten en een nieuwe locatie krijgt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws