Vertrouwelijke gegevens Badr Hari op straat beland! 'Veiligheidsrisico'
Home / Nieuws / Vertrouwelijke gegevens Badr Hari op straat beland! ‘Veiligheidsrisico’

Vertrouwelijke gegevens Badr Hari op straat beland! ‘Veiligheidsrisico’

Vertrouwelijke gegevens Badr Hari op straat beland! 'Groot veiligheidsrisico'

Een 23-jarige Rotterdammer is veroordeeld voor het opzoeken en delen van vertrouwelijke gegevens van onder andere topkickbokser Badr Hari. De niet bij naam genoemde man die voor de GGD werkte heeft maandenlang onbevoegd honderden keren medische gegevens van BN’ers opgezocht en gedeeld.

Naast de BN’ers snuffelde de man in medische gegevens van familie en vrienden. Ook misdaadjournalisten Peter R. De Vries en John van de Heuvel waren doelwit van de nieuwsgierigheid van de man. De gegevens over Badr Hari en de twee misdaadjournalisten deelde de man met enkele van zijn vrienden.

De man werkte bij de GGD en had toegang tot het corona-systeem CoronIT (daarin staan onder meer coronatestuitslagen). GGD-medewerkers mogen in dat systeem alleen informatie opzoeken van mensen met wie ze contact hebben via de test- of vaccinatielijn.

Te gevaarlijk

De man deelde op verzoek uitslagen van tests van familie en vrienden via WhatsApp maar kon klaarblijkelijk zijn nieuwsgierigheid niet de baas om verder in het systeem te wroeten. De rechter veroordeelde de man vandaag tot 120 uur taakstraf. Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand, gekoppeld aan een proeftijd van twee jaar.

De rechter rekende de man zwaar aan dat hij gegevens van de twee misdaadjournalisten had gedeeld. Dit om de grote veiligheidsrisico’s dat dit met zich meebracht. Eerder werden al twee collega’s van de man veroordeeld voor een dergelijk vergrijp.

Bekijk ook

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd, 27, werd onlangs ontslagen uit de UFC-selectie

Agentje boksen loopt verkeerd af! 'GTA in het echt' (video)

Agentje meppen loopt verkeerd af! ‘GTA in het echt’ (video)

Agressie op straat komt in alle vormen voor.

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page