WFL 6 Top evenement 28 mei 2017 Almere Nieuws
Nieuws

WFL 6 Top evenement 28 mei 2017 Almere

WFL 6 Top evenement 28 mei 2017 Almere

Verslag; WFL 6 van 28 mei 2017 Almere

WFL 6 had het allemaal. Een TV deal met Spike, bekende commentatoren, de vechtsport veteraan Andy Souwer en een hoofdprogramma met goede opkomende vechters. Eenmaal aangekomen - na files, omleidingen en een oververhitte auto & bestuurder - bleek echter dat de kaartverkoop behoorlijk tegen moet zijn gevallen. In tegenstelling tot WFL 5, waarbij het sportcomplex volledig volgepakt zat, was zaterdag alleen de vloer en een kleine tribune in gebruik. Voor de fans maakte het allemaal niet uit. De sfeer was ontzettend goed en de gevechten waren spannend en van hoog niveau. Onze redacteur Headkick was aanwezig en deed verslag.....

WFL 6 Top evenement 28 mei 2017 Almere

Sportieve sfeer

Soms liet het publiek luidruchtig weten wie hun favoriet was tijdens een gevecht, maar steeds op een positieve manier. Terwijl er bij andere promoties of evenementen nog wel eens vechters worden uitgejoeld, of er wat kleine onregelmatigheden zijn, was WFL 6 gemoedelijk. Gezellig zelfs. Misschien wel juist omdat het niet zo druk was, of vanwege de stoelen die beter waren dan de normale tribune stoeltjes. Buiten was het warm, te warm misschien, maar binnen was het heerlijk koel. Wat de reden ook was, iedereen in het publiek leek zich prima te vermaken. Om me heen zaten groepjes fans, filmende stelletjes en zelfs een aantal moeders met wat jonge kinderen. Ook zij hadden het prima naar hun zin.

WFL top evenement

Technisch gezien was WFL 6 een topevenement. In het Almeerse Topsportcentrum werden twee wedstrijden gewonnen met een rear naked choke en wisten vier vechters hun winst te pakken met armbar. Ook de partij van Andy Souwer tegen Massaro Glunder (die slechts enkele uren voor de wedstrijd inviel voor Souwer’s tegenstander) werd met een armbar beëindigd. Andere voorbeelden van spectaculaire technieken waarmee de overwinning is behaald, is een standing guillotine choke door Pieter Buist, een triangle choke door Tonny van Dijk en een leglock door Harun Kina. Ook werden er vier partijen op (T)KO gewonnen en zou in vier gevallen de jury de uitkomst van de wedstrijd bepalen. Met een unanieme beslissing.

Rechtvaardige jury

De juryleden, en scheidsrechter, mogen wel even apart genoemd worden. Iedere fan kan zich partijen herinneren waarbij je kiespijn zou krijgen van de uitslag, of door verkeerde ingrepen van de scheidsrechter. Niets van dat bij WFL 6. Al zijn er enkele momenten geweest waar (naar mijn idee) de scheidsrechter de vechters iets te vroeg uit elkaar haalde, hebben er tijdens het programma van de in totaal 17 gevechten geen controversiële beslissingen of uitslagen plaatsgevonden. Vanzelfsprekend draagt dat ook bij aan de sfeer van een evenement en de waardering van de fans.

Resultaten WFL 6:

Jurybeslissing
Brian Hooi verslaat Paulo Boer
Victor Kuku verslaat Raymond Jarman

Artur Szczepaniaz verslaat Donovan Panayiotis

Mo Elawil verslaat Yared Fissaha-Tsion

Armbar
Andy Souwer verslaat Massaro Glunder (R3)

Reinier de Ridder verslaat Jaoaud Ikan (R1)

Leon Jansen verslaat Egor Nagornov (R2)

Marciano Lantinga verslaat Gurkan Gencal (R1)

(T)KO

Hasib Fayzi KO Youssouf Tholel (R2)

Jan Quaeyhaegens TKO Michel Landvreugd (R3)

Dominique Schemmekes TKO Imrane Lamkaddam (R1)

Soufyan Aarab TKO Timo Iskakov (R1)

Rear Naked Choke
Sully Bull verslaat Fernando Groenhart (R1)

Yann Liasse verslaat Piotr Skupniewicz (R3)

Guillotine Choke

Pieter Buist verslaat Jose Vava Kikumbi (R1)

Leglock
Harun Kina verslaat Brian Lo A Njoe (R1)

Triangle Choke
Tonny van Dijk verslaat Omar Farouq (R1)

WFL 6 Top evenement 28 mei 2017 Almere

*Verslag door Headkick voor Vechtsport-Online.nl

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws