Verbijstering groeit over moord op thaibokstrainer Saban Berk Nieuws
Nieuws

Verbijstering groeit over moord op thaibokstrainer Saban Berk

Verbijstering groeit over moord op thaibokstrainer Saban Berk
Verbijstering groeit over moord op thaibokstrainer Saban Berk

Het onbegrip over de liquidatie van thaibokstrainer Saban Berk groeit met het uur.

Maandagavond werd de sympathieke Saban Berk door het hoofd geschoten door een nog steeds voortvluchtige dader. De door velen omschreven als laffe daad beroerd de vechtsportwereld. Op social media is het aantal steunbetuigingen en herinneringen die oud leerlingen, vrienden en kennis van Berk delen ontelbaar geworden.

"Sensei waarom jij? Ik heb veel van je geleerd, na al jouw ontberingen moet je zo aan je eind komen, ik hoop dat de dader snel gepakt wordt, " is een van de kreten die te lezen zijn.

Rechtvaardig man

Berk die een lange strijd voerde tegen onrecht en opkwam voor iedereen die zijn hulp nodig had, overleed ter plekke na de fatale schoten gelost door de dader. Als thaibokstrainer hielp hij grote namen in de vechtsport maar ook opkomende vechters. Hij moest noodgedwongen zijn sportschool verlaten maar vond onderdak bij The Big Lab.

'Toen Saban op zoek was naar een ruimte waar hij met zijn vriendenclub kon trainen, ben ik in contact gekomen', vertelt Astrando Arduin van The Big Lab aan AT5. 'Hij is een hele aardige man. Ik denk dat hij een van de meest betrokken personen in de sport is.'

ZIE OOK>> Saban Berk op brute wijze vermoord in Amsterdam

Het laat onbetwist dat de dood van Berk zijn sporen nalaat, hij zal nog lang herinnert worden als een man die er voor de sport en zijn beoefenaren was. Gehoopt wordt dan ook dat de daders snel gevonden worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws