? | Vechtsport events met publiek in NZ vanaf september Nieuws
Nieuws

? | Vechtsport events met publiek in NZ vanaf september

? | Vechtsport events met publiek in NZ vanaf september

Kickboks en MMA wedstrijden zonder publiek is als een slagroomstaart zonder slagroom. In Nieuw Zeeland mag vanaf september weer publiek aanwezig zijn.

Afgelopen week maakte de regering van Nieuw Zeeland bekend dat alle coronamaatregelen zijn opgeheven. Slecht enkele uren na het goede nieuws stroomden de cafe's weer vol en nam het gewone leven zijn aanvang als voorheen.

Gewoon weer normaal

Met de terugkeer naar het oude normaal neemt ook de sport weer een aanval. Zo organiseert Shuriken Fight Series in september haar eerste vecht met publiek. "Het was een hele klus om de vechters opgeilend te krijgen, maar zij zijn blijven trainen. Nu is het een kwestie van zaken aanscherpen, "zegt de organisatie.

Shuriken Fight Series, die als tegenhanger van organisaties als UFC en Bellator gezien kan worden houdt regelmatig grote events. "We komen weer in actie SFS8 datum is geboekt op 12 september dezelfde wedstrijden met een paar nieuwe erbij."

Situatie in Nederland

Met het organiseren van SFS8 en het aanwezige publiek is Shuriken Fight Series verzekerd van inkomsten van de ticket verkoop. Iets waar onder andere in Nederland grote organisaties zoals GLORY Kickboxing nu tegen aanlopen en hierdoor inkomsten derven.

In Nederland is de situatie omtrent het organiseren van vechtsport events met publiek in 2020 voorlopig uitgesloten. In Duitsland zal in september de eerste events worden georganiseerd met beperkt publiek. Onder andere Enfusion zal daar met een plaatselijke promotor RFP een kickboks event neerzetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws