Vechter zweert wraak voor verlies tegen Reinier de Ridder Nieuws
Nieuws

Vechter zweert wraak voor verlies tegen Reinier de Ridder

Vechter zweert wraak voor verlies tegen Reinier de Ridder

De Ridder die zich vrijdag tijdens ONE: Inside The Matrix kroonde tot ONE Championship kreeg een storm van negatieve reacties op zijn winst op Aung La N Sang te verwerken. De sympathieke Nederlander maakt niet teveel werk met het uitschakelen van de man uit Myanmar.

Overduidelijk gewonnen

Om zijn succes te vieren poste De Ridder op Facebook dat hij blij was de titel te hebben veroverd. Dit leidde tot kinderachtige reacties van de Aung La N Sang fans. Zij vonden de winst van De Ridder onterecht terwijl hij overduidelijk de winst pakte met een verwurging.

Dat De Ridder heeft gewonnen lijkt ook Dave Leduc niet lekker te zitten. De Canadees die uitkomt voor Myanmar in de knalharde vechtstijl Lethwei, en zweert wraak. Via Facebook laat hij weten aankomend weekend het verlies te gaan wreken van Aung La N Sang en de eer van Myanmar te herstellen.

Brute sport

Leduc staat op 7 november in een rematch met Cyrus Washington in Sparta in Wyoming. Lethwei is eeuwen geleden ontstaan in Myanamar (voormalig Birma) en wordt beschouwd als een van de puurste vormen van vechten ter wereld. Er zijn geen handschoenen en kopstoten zijn toegestaan. Volgens traditionele Lethwei regels kun je alleen winnen via knock-out.

Ook mag een vechter die knock-out gegaan is, en bij positieven komt gewoon doorvechten, iets wat in andere vechtsporten uit den boze is. Dave Leduc is ‘the King of Lethwei’ en de grootste naam in de sport. Hij heeft meerdere wereldtitels, waaronder de World Lethwei Championship Cruiserweigh titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws