Vechter zweert wraak voor verlies tegen Reinier de Ridder
Home / Nieuws / Vechter zweert wraak voor verlies tegen Reinier de Ridder

Vechter zweert wraak voor verlies tegen Reinier de Ridder

Vrijdag veroverde de Nederlandse top MMA-vechter Reinier de Ridder de ONE Championship wereldtitel. Hij versloeg Aung La N Sang uit Myanmar.

De Ridder die zich vrijdag tijdens ONE: Inside The Matrix kroonde tot ONE Championship kreeg een storm van negatieve reacties op zijn winst op Aung La N Sang te verwerken. De sympathieke Nederlander maakt niet teveel werk met het uitschakelen van de man uit Myanmar.

Overduidelijk gewonnen

Om zijn succes te vieren poste De Ridder op Facebook dat hij blij was de titel te hebben veroverd. Dit leidde tot kinderachtige reacties van de Aung La N Sang fans. Zij vonden de winst van De Ridder onterecht terwijl hij overduidelijk de winst pakte met een verwurging.

Dat De Ridder heeft gewonnen lijkt ook Dave Leduc niet lekker te zitten. De Canadees die uitkomt voor Myanmar in de knalharde vechtstijl Lethwei, en zweert wraak. Via Facebook laat hij weten aankomend weekend het verlies te gaan wreken van Aung La N Sang en de eer van Myanmar te herstellen.

Brute sport

Leduc staat op 7 november in een rematch met Cyrus Washington in Sparta in Wyoming. Lethwei is eeuwen geleden ontstaan in Myanamar (voormalig Birma) en wordt beschouwd als een van de puurste vormen van vechten ter wereld. Er zijn geen handschoenen en kopstoten zijn toegestaan. Volgens traditionele Lethwei regels kun je alleen winnen via knock-out.

Ook mag een vechter die knock-out gegaan is, en bij positieven komt gewoon doorvechten, iets wat in andere vechtsporten uit den boze is. Dave Leduc is ‘the King of Lethwei’ en de grootste naam in de sport. Hij heeft meerdere wereldtitels, waaronder de World Lethwei Championship Cruiserweigh titel.

Bekijk ook

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Joshua vs Fury officieel afgelast! 'Promotor pissed off'

Joshua vs Fury officieel afgelast! ‘Promotor pissed off’

Tyson Fury vs Anthony Joshua wedstrijd officieel in de prullenbak is beland

'Bekfist op je smoel!' Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

‘Bekfist op je smoel!’ Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

Een backfist is een geducht wapen in veel vechtsporten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page