Uppercut Video: Het maken van de perfecte uppercut Nieuws
Nieuws

Uppercut Video: Het maken van de perfecte uppercut

Uppercut Video: Het maken van de perfecte uppercut

Hoe voer je een perfecte uppercut uit?

De uppercut is een krachtstoot die uit de taille naar boven wordt gegooid, gericht op onder de kin van de tegenstander of op de solar plexis (zonnevlecht) van het lichaam. In deze korte instructie video laat Arnaud van der Veere zien hoe de uppercut het beste toe te passen.

De uppercut wordt meestal gebruikt bij het vechten van dichtbij, maar kan uit het midden worden uitgedeeld, hoewel het een deel van zijn kracht verliest. U kunt uw uppercuts oefenen op bepaalde soorten zware bokszakken.

Er zijn veel verschillende technieken om de uppercut in een bepaalde situatie uit te delen. Sommige boksers die de uppercut effectief gebruiken, zijn onder meer Juan Manuel Marquez, Lucian Bute en Mike Tyson.

De voor en tegens van de uppercut

Voordelen:

 • Het is een krachtige stoot indien uitgedeeld met de juiste techniek, omdat het meestal afkomstig is vanaf de taille vereist het rotatie van je hele lichaam.
 • Het komt uit een hoek die je tegenstander niet kan zien, zodat het niet alleen van de zijkant komt, maar het is ook meer schadelijk omdat ze het niet aan zien komen.
 • Het is een geweldige stoot om andere stoten op te zetten die resulteren in snelle en krachtige combinaties.

Nadelen:

 • Het laat je open voor tegenstoten en 'dezelfde tijd' stoten, omdat tijdens de uppercut je je verdediging laat vallen.
 • Tenzij je super snel en nauwkeurig bent, moet de uppercut van dichtbij worden uitgedeeld.
 • Als je de uppercut mist, dan haalt het je meestal uit balans en zelfs meer vatbaar voor tegenstoten.

Essentiële tips:

 • Bewaar je verdediging: Tenzij je de schouderrol gebruikt om een ​​teller uppercut op te zetten, moet je altijd je vrije hand houden om je kin te beschermen wanneer je de uppercut uitdeelt.
 • Verhoog de kracht: Om de maximale kracht te krijgen, moet je je knieën buigen, je lichaam draaien en de uppercut uit de taille gooien.
 • Bescherm je kin: Je moet je hoofd verplaatsen of je hand terugbrengen om je kin te beschermen nadat je de uppercut hebt gestoten, of je mist je doel.
 • Niet overdrijven: doe het doel is niet te ver weg, anders laat je jezelf bloot en onevenwichtig open staan.
 • Sla ook eens naar het lichaam: en niet altijd naar het hoofd. Een oppercut aan het lichaam kan net zo effectief zijn, zo niet meer omdat het naar boven in de solar plexis terecht komt.

Hoe de uppercut je eigen te maken?

Blijf oefenen op een verscheidenheid aan verschillende uppercuts en begrijp wanneer en wanneer niet te gebruiken. Begin met het type uppercut waarmee u het meest comfortabel bent, en verbeter dan uw techniek. Om te werken aan de kracht van je uppercut, heb je een afgeronde zware bokszak of trainingspop nodig.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws