Uniforme regels voor kickboksen vastgelegd! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Uniforme regels voor kickboksen vastgelegd!

Uniforme regels voor kickboksen vastgelegd!

Regels voor kickboksen vastgelegd in Amerika, wanneer volgt Europa en de rest van de wereld?

Uniforme regels voor kickboksen vastgelegd!

Met eenduidigheid van stemmen stemden de Association of Boxing Commissions (ABC) de voorgestelde “verenigde regels van kickboksen” op hun jaarlijkse conventie goed te keuren. De Association of Boxing Commissions (zo genoemd omdat, toen het werd opgericht, boksen de enige gereglementeerde gevechtssport was) is een Noord-Amerikaanse niet-winstgevende entiteit bestaande uit leden van staats- en stam atletische commissies van de Verenigde Staten, Canada en daarbuiten. Wanneer er een dergelijke vorm van uniforme regels voor Europa komt, en of deze worden bepaald is niet bekend.

Uniforme gezondheids- en veiligheidsnormen voor gevechtssporten

De organisatie werd gevormd in de jaren tachtig toen een aantal uitvoerende bestuurders van diverse commissies elkaar ontmoetten om te bespreken hoe boksen in hun jurisdicties dienden te worden behandeld. Sindsdien is de ABC erkend als leider bij het bevorderen van uniforme gezondheids- en veiligheidsnormen voor gevechtssport. Een van de eerste en belangrijkste prestaties van de ABC was het opzetten van een Unified Rules of Boxing, zodat atleten die concurreren op een hoog niveau zouden kunnen verwachten dat ze concurreren onder een consistente reeks regels, ongeacht waar de promotie werd gehouden. Dit werd dan voltooid voor MMA met de goedkeuring van de ABC Unified Rules for MMA, die voor het eerst werd opgericht in 2001.

Unified Rules of Kickboxing goedkeuren

Bij hun jaarlijkse conventie van 2017 heeft de Association of Boxing Commissions eenduidig goedgekeurd om de voorgestelde Unified Rules of Kickboxing goed te keuren. Voor bijna een jaar voor de stemming heeft een ABC-commissie bestaande uit de directeur van California State Athletic Commission Andy Foster, Californië Commissaris Martha Shen Urquidez, Arnold Urquidez, ISKA President Cory Schafer en ABC Goedgekeurde Scheidsrechter Blake Grice gewerkt via telefonconferentie, die het document ontwikkelde dat voldaan was aan de onbetwiste goedkeuring van de stemgenoten van de ABC.

Erkenning voor de sport

In een interview nadat de uniforme regels werden goedgekeurd, zei ISKA President Cory Schafer: “We zijn erg blij dat onze sport op deze manier erkenning heeft gekregen door de Association of Boxing Commissions.. Ons doel was om een ​​document te ontwikkelen die veilige en eerlijke concurrentie verzekert, maar dat weerspiegelt ook de huidige globale identiteit van de sport. Daartegenover zijn de regels zeer vergelijkbaar met die welke door de toonaangevende promoties van de industrie worden gebruikt. We hopen dat de verenigde regels zowel promotors als atleten zullen helpen met wat er een revitalisering voor de sport van kickboxing in Noord-Amerika en daarbuiten blijkt te zijn.

Bekijk ook

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Billy 'Bruce Lee' leverkicks rivaal kotsmisselijk! 'Nasty'

Billy ‘Bruce Lee’ leverkicks rivaal kotsmisselijk! ‘Nasty’ (video)

Deze ging schreeuwend van de pijn en kotsmisselijk naar het canvas

'Nazi' Kanye West gaat klappen krijgen van Joodse UFC-vechter

‘Nazi’ Kanye West gaat klappen krijgen van Joodse UFC-vechter

Hij ging achter West aan vanwege de recente

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page