Home / Nieuws / UFC-vechter over dochter in coma, coronavirus is geen grap

UFC-vechter over dochter in coma, coronavirus is geen grap

Foto: Stevie Ray (Facebook)

De lichtgewicht UFC vechter Stevie Ray dringt er bij zijn vrienden en het grote publiek op aan de dreiging van het coronavirus serieus te nemen.

Ray’s dochter Myla, 4, kreeg vorig jaar de diagnose epilepsie. Ze kreeg haar eerste grote aanval in juli 2019. “Het ziekenhuis bracht haar uiteindelijk in coma omdat de medicijnen niet werkten en de aanval stopte. Normaal zouden ze medicijnen geven en het zou stoppen, maar de hare stopte niet,”zegt Ray.

Ray wil zijn dochter Myla en andere immuungecompromitteerde geliefden beschermen tegen degenen die de ernst van het coronavirus afwijzen. En om zijn punt duidelijker te maken, pleit hij voor zijn potentieel kwetsbare dochter als een voorbeeld waar hij voor vecht.

In slaap

Dus zeiden ze dat ze haar in een kunstmatige coma moesten brengen om haar hersens te laten rusten. Het was te veel schade aan de hersenen. Dat was een van de moeilijkste momenten in mijn leven om dat te zien,” ‘vertelde de UFC-vechter.

De UFC-vechter is bang dat zijn dochter mogelijk vatbaarder is voor complicaties als gevolg van het coronavirus. Voor degenen die COVID-19 afwijzen en het vergelijken met andere aandoeningen zoals griep of kanker, benadrukt Ray hoe snel het virus zich verspreidt en voor hoeveel gevallen er niet wordt geteld wegens gebrek aan testen.

Bekijk ook

Chris Eubank Jr wil titelgevecht met Gennady Golovkin

Eubank (links) GGG (inzet) Chris Eubank Jr en zijn nieuwe promotor Kalle Sauerland. Hopen in ...

Zo rijk is kickboks koning Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft met vechten best wat geld verdiend. Meer dan 1 miljoen in ieder ...

Topvechter: ‘Mijn ziel is vele malen verkracht in deze branche’

Diego Sanchez een van de topvechters van de UFC, waarschuwde voor hersentrauma bij MMA-vechten. De ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page