UFC-vechter Anderson Silva beëdigd als Amerikaans staatsburger Nieuws
Nieuws

UFC-vechter Anderson Silva beëdigd als Amerikaans staatsburger

UFC-vechter Anderson Silva beëdigd als Amerikaans staatsburger
UFC-vechter Anderson Silva beëdigd als Amerikaans staatsburger

Anderson "Spider" Silva oorspronkelijk uit Brazilië werd dinsdag een Amerikaans staatsburger.

Silva legde zijn eed van burgerschap af, samen met zijn zoon Kalyl, 20, en dochter Kaory, 23. De Amerikaanse Citizenship and Immigration Services verwelkomde in totaal ongeveer 8.000 nieuwe burgers, van wie de meesten uit Mexico, de Filippijnen en China kwamen.

Silva was meer dan tien jaar lang bezig Amerikaans staatsburger te worden "Ik voel me heel gelukkig. Weet je, het is een geweldig moment voor mij en mijn familie," zei Silva. De 44-jarige Silva heeft de afgelopen 10 jaar in Los Angeles gewoond en zijn kinderen de afgelopen zeven jaar. "Alles wat de VS voor ons [gaf], het is tijd om terug te geven" zei hij.

Het land van de toekomst

Silva had de langste titel als UFC middengewicht kampioen, met 16 opeenvolgende overwinningen van 2006 tot 2013. Hij is momenteel 15e in de UFC middengewicht ranglijst. Silva werd geboren in Sao Paulo, Brazilië, maar groeide op in Curitiba met zijn tante en oom, die agentwas bij de politie van Curitiba.

ZIE OOK>> Gestorven bokser Maxim Dadashev wilde Amerikaan worden

Silva zei dat hij Brazilië respecteert, maar hij voelt dat hij een Amerikaan is. "Ik heb mijn familie in Brazilië. Ik heb mijn moeder en mijn broers in Brazilië. Maar ik denk dat dit nu mijn land is", zei hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws