Gestorven bokser Maxim Dadashev had reden om niet te stoppen Nieuws
Nieuws

Gestorven bokser Maxim Dadashev had reden om niet te stoppen

Gestorven bokser Maxim Dadashev had reden om niet te stoppen
Gestorven bokser Maxim Dadashev had reden om niet te stoppen

Dinsdag overleed de 28-jarige bokser Maxim Dadashev aan de gevolgen van hersenletsel opgelopen in zijn wedstrijd afgelopen weekend.

Maxim Dadashev, 28, kwam uit St. Petersburg, Rusland. Hij was ongeslagen in 13 professionele gevechten, en als derde junior weltergewicht gerangschikt bij de IBF. Hij vocht met een een doel, Amerikaan worden en zijn vrouw en 2-jarig zoontje een toekomst bieden.

Echter spatte Dadashev's droom uiteen tijdens de fatale wedstrijd, hij wilde niet opgeven ook al drong zijn trainer Buddy McGirt aan: "Ik ga het stoppen, Max." Dadashev werd letterlijk gesloopt door zijn tegenstander, "Max, je wordt te veel geraakt," Dadashev schudde zijn hoofd en zei nee.

Stop toch alsjeblieft

Dit bekende letterlijk het doodsvonnis voor de gedreven bokser, "Alsjeblieft, Max, alsjeblieft," zei McGirt, een voormalig kampioen weltergewicht onlangs opgenomen in de International Boxing Hall of Fame. "Laat me dit doen. OK?" Toch volharde Dadashev.

ZIE OOK>> Maxim Dadashev sterft aan gevolgen hersenletsel

Dadashev wilde alles hebben niet alleen kampioen titels, maar een groene kaart zodat hij in Amerika kon blijven. Het winnen van een titel leek een veilige manier om zijn burgerschap te verwerven. Echter mocht dit niet doorgaan, naar verluidt zal Dadashev in Amerika worden begraven, hij had zich zijn toekomst in het land zeker anders voorgesteld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws