Home / Nieuws / Boks Nieuws / Gestorven bokser Maxim Dadashev had reden om niet te stoppen

Gestorven bokser Maxim Dadashev had reden om niet te stoppen

Gestorven bokser Maxim Dadashev had reden om niet te stoppen

Dinsdag overleed de 28-jarige bokser Maxim Dadashev aan de gevolgen van hersenletsel opgelopen in zijn wedstrijd afgelopen weekend.

Maxim Dadashev, 28, kwam uit St. Petersburg, Rusland. Hij was ongeslagen in 13 professionele gevechten, en als derde junior weltergewicht gerangschikt bij de IBF. Hij vocht met een een doel, Amerikaan worden en zijn vrouw en 2-jarig zoontje een toekomst bieden.

Echter spatte Dadashev’s droom uiteen tijdens de fatale wedstrijd, hij wilde niet opgeven ook al drong zijn trainer Buddy McGirt aan: “Ik ga het stoppen, Max.” Dadashev werd letterlijk gesloopt door zijn tegenstander, “Max, je wordt te veel geraakt,” Dadashev schudde zijn hoofd en zei nee.

Stop toch alsjeblieft

Dit bekende letterlijk het doodsvonnis voor de gedreven bokser, “Alsjeblieft, Max, alsjeblieft,” zei McGirt, een voormalig kampioen weltergewicht onlangs opgenomen in de International Boxing Hall of Fame. “Laat me dit doen. OK?” Toch volharde Dadashev.

ZIE OOK>> Maxim Dadashev sterft aan gevolgen hersenletsel

Dadashev wilde alles hebben niet alleen kampioen titels, maar een groene kaart zodat hij in Amerika kon blijven. Het winnen van een titel leek een veilige manier om zijn burgerschap te verwerven. Echter mocht dit niet doorgaan, naar verluidt zal Dadashev in Amerika worden begraven, hij had zich zijn toekomst in het land zeker anders voorgesteld.

Bekijk ook

Bare Knuckle boksen: Artem Lobov en Jason Knight ‘rematch’

Artem Lobov en Jason Knight vochten eerst op Bare Knuckle Fighting Championship 5.

Gennady Golovkin de ring in tegen Sergiy Derevyanchenko

Gennady Golovkin en Sergiy Derevyanchenko zullen elkaar treffen op 5 oktober in Madison Square Garden, ...

Boxing Influencers 2: Dave Roelvink toegevoegd aan line-up

De tweede editie van Boxing Influencers staat gepland voor 26 oktober in het Top sport centrum Almere