UFC en Facebook baas gaan samenwerken: Virtual Reality gevechten en meer...
Home / Nieuws / UFC en Facebook baas gaan samenwerken: Virtual Reality gevechten en meer…

UFC en Facebook baas gaan samenwerken: Virtual Reality gevechten en meer…

UFC en Facebook baas gaan samenwerken: Virtual Reality gevechten en meer...

UFC kondigt vandaag haar partnerschap met META aan voor live en on-demand MMA-evenementen in VR op Fight Pass. Meta, is het bedrijf waar de grote man achter Facebook Mark Zuckerberg oprichter en CEO van is.

Het lijkt erop dat de speculatie over de reden voor het verschijnen van Mark Zuckerberg op UFC Fight Night 211 welke plaatsvond op 1 oktober kan eindigen. Speciaal voor Zuckerberg was het event privé en mocht er geen pers of publiek bij aanwezig zijn.

Merken onder de vlag van Meta zijn onder meer Facebook en Instagram, evenals Oculus, een bedrijf dat virtual reality-hardware en -software produceert. En door die samenwerking, aangekondigd in een persbericht, biedt UFC Fight Pass live en on-demand MMA-evenementen in virtual reality via Meta’s Horizon Worlds-app, die via Oculus-apparaten zoals de Meta Quest 2-headset draait.

Ongekende VR-beelden

LFA 144 van vrijdag, die live wordt gestreamd op UFC Fight Pass, zal het eerste vechtsport evenement zijn dat zijn weg vindt naar de Horizon Worlds-app. Volgens het persbericht kunnen kijkers en andere fans in realtime gevechten zien en met elkaar communiceren. Dit “terwijl ze genieten van ongekende VR-beelden van alle spannende actie in de LFA Octagon, inclusief stoten, takedowns, grappling en meer.”

Het evenement wordt geproduceerd in VR180, waarmee gebruikers een panoramisch zicht van 180 graden op het evenement krijgen. De Meta Horizon Worlds app is gratis te downloaden in de Meta Quest app store. Naast de live VR-uitzending is LFA 144 ook beschikbaar van 23-27 oktober.

Bekijk ook

'Badr heeft mij niets gezegd!' Coach over speculaties kickbokslegende

‘Badr heeft mij niets gezegd!’ Coach over speculaties kickbokslegende

Badr Hari is een aantal keren gespot op zijn oude

Wat is kickboksen?

Wat is kickboksen?

De beste kickboksers zijn een aantal mannen en vrouwen.

'Af jij!' Oude bokser slaat rivaal onderuit (video)

‘Af jij!’ Oude bokser slaat rivaal genadeloos onderuit (video)

Waarom de twee een boksgevecht hielden is niet bekend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page