Tyson Fury maakt comeback tegen de Albanese Sefer Seferi Nieuws
Nieuws

Tyson Fury maakt comeback tegen de Albanese Sefer Seferi

Tyson Fury maakt comeback tegen de Albanese Sefer Seferi

Gewoon een simpele zwaargewicht wedstrijd

Fury is de zwaargewicht kampioen. Er zal geen titel op het spel staan zijn voor de Fury vs. Seferi ontmoeting op 9 juni. Het is gewoon een simpele zwaargewicht wedstrijd. Maar met de manier waarop Fury opschept over het feit dat hij de absolute kampioen van de afgelopen 2 jaar is, zal het moeilijk voor hem worden om dat te blijven zeggen als Seferi hem weet te verslaan. Fury noemt zichzelf de 'echte zwaargewicht kampioen van de wereld'. Als Fury zo genoemd wil worden, zal zijn zelfverklaarde status als de 'echte zwaargewicht kampioen' op 9 juni tegen Seferi op het spel staan. Als Fury verslagen wordt, dan is het voorbij. Seferi kan dan zichzelf 'de echte zwaargewicht kampioen' noemen zoals Fury heeft gedaan. Het zal volledig lachwekkend zijn als Seferi dit voor elkaar zo krijgen.

Tyson Fury maakt comeback tegen de Albanese Sefer Seferi

Fury had al lang zijn kampioen status moeten verliezen

Hopelijk voor Seferi doet hij dit niet, waardoor hij zichzelf misleidt zoals Fury heeft gedaan. Het feit dat Fury zijn status als de regerend kampioen heeft weten te behouden, ondanks dat hij bijna 3 jaar inactief is, is verontrustend. Op welk punt verliest een kampioen die status? In tennis kan een speler zich nog steeds geen kampioen noemen als hij drie jaar met pensioen is. In het boksen moet een bokser zijn kampioenschapstatus verliezen zodra hij stopt met boksen of wanneer hij positief getest is op drugs.

Tegenstander uitgekozen om te verliezen

Je kunt zeggen dat er veel aandacht is besteed aan de selectie van Fury's tegenstander, omdat ze een man hebben uitgekozen met een goed record op papier in Seferi. Als je naar het record van Seferi kijkt, ziet hij er indrukwekkend uit. De overwinningen van Seferi zijn echter gekomen met obscure oppositie in Europa met vreselijke records. In 2014 versloeg Seferi bijvoorbeeld Josip Jalusic (10-47-1, 7 KOs) en Josef Krivka (8-15). Dat zijn slechts twee van de tegenstanders waar het record van Seferi van boven tot onder bezaaid zit. Als je al het gruis weghaalt van het record van Seferi, zie je ineens met Manuel Charr. Seferi verloor van Charr door een eenzijdige 10 ronde unaniem besluit in september 2016. Ik herinner me dat gevecht en ik was absoluut onder de indruk van Seferi. Hij zag eruit alsof hij niet in de ring thuishoorde met Charr, die er zelf verschrikkelijk uitzag.

Onderschat Tyson Fury niet

Hoewel Fury wordt geconfronteerd met een middelmatig zwaargewicht, weten we niet wat we van hem te zien gaan krijgen. Fury heeft bijna 150 pond verloren wat een ongelooflijke hoeveelheid gewicht is voor een persoon om te verliezen. Om te voorkomen dat een atleet dat soort gewicht verliest en probeert terug te keren naar de top van zijn sport, denk ik niet dat het ooit is gedaan. Fury is de moderne James J. Jeffries, een vechter met een zwaargewicht titel van 1899 tot 1904. Jeffries ging toen met pensioen en zag zijn gewicht stijgen van 102 KG. tot 150 KG. In juli 1910 werd Jeffries aangemoedigd om een ​​comeback te maken om Jack Johnson te verslaan. Jeffries verloor 56 KG. met hard werken en op dieet zijn om zijn oude gevechtsgewicht van 110 KG te halen.

Echter, na het verliezen van al dat gewicht, Verloor Jeffries veel van zijn vroegere zelf in de ring tegen Johnson, en hij kreeg een ​​angstaanjagend pak slaag door te verliezen door een 15e ronde knock-out. Het soort gewicht dat Jeffries verloor om terug te komen naar zijn oude vechtgewicht van 110 KG pond is vergelijkbaar met het gewicht dat Fury heeft verloren. In de moderne tijd maakte voormalig zwaargewicht wereldkampioen George Foreman een succesvolle comeback na 10 jaar uit de ring in de jaren negentig.

Middelmatige tegenstanders totdat hij een kans op de wereldtitel krijgt

Foreman was nooit in staat om al het vet te verliezen dat hij tijdens zijn 10 jaar uit de ring had opgelopen, maar hij was nog steeds in staat om de IBF / WBA zwaargewicht titels te verslaan door Michael Moorer te verslaan door een 10e ronde knock-out in november 1994. Foreman had een enorme slagkracht die het mogelijk maakte om goed te maken wat hij tijdens zijn lange tijd uit de ring in snelheid verloor. Fury heeft geen slagkracht om over naar huis te schrijven. Het enige dat Fury heeft is hoogte en reikwijdte, en dat is misschien niet genoeg voor hem om een ​​van de betere zwaargewichten in de divisie te verslaan. Veel boksers voorspellen falen van Fury in zijn komende comeback. Fury zal waarschijnlijk goed zijn tegen een zwak zwaargewicht als de 39-jarige Seferi.

Het is wanneer Fury goede tegenstand ondervindt, dat we de schueren in zijn spel zullen zien ontstaan, maar ik verwacht niet dat hij tegen iemand zal vechten met een beetje talent, totdat hij een kans op de wereldtitel krijgt. Het is zo voorspelbaar. Fury zal vrijwel zeker veel zwakke tegenstanders tegenover zich krijgen tot hij geconfronteerd wordt met zwaargewicht kampioen Anthony Joshua of Deontay Wilder, afhankelijk van wie van hen de kampioen is tegen die tijd dat de 'Gypsy King' klaar is voor een kans op de titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws