Transgender vechter roept Spotify op om vernederende podcast te stoppen Nieuws
Nieuws

Transgender vechter roept Spotify op om vernederende podcast te stoppen

Transgender vechter roept Spotify op om vernederende podcast te stoppen

Trans MMA-vechter Fallon Fox roept Spotify op om de podcast van Joe Rogan te annuleren na recente transfobe opmerkingen. Rogan de bekende commentator van de UFC heeft kwaad bloed gezet bij Fox.

Fallon Fox heeft Spotify opgeroepen om de podcast 'The Joe Rogan Experience' te verwijderen na de meest recente transfobe opmerkingen van de komiek en sport commentator. ,,Joe Rogan wordt weer transfobisch," zei Fox op Facebook. ,,Hij heeft meer transfobe afleveringen uitgezonden. Spotify moet zijn show stoppen. "

Grote tegenstander

Rogan is een grote tegenstander van mannelijke vechters, die zich laten opereren om vrouw te worden en dan vervolgens in de dames competitie te storten. Fox ligt extra onder vuur omdat deze een vrouwelijke vechter haar schedel brak. Rogan vindt het oneerlijke competitie.

Er zijn mensen die deze gedachten echt hebben", zei Rogan op zijn podcast, die exclusief op Spotify wordt uitgezonden. ,,Het probleem is dat het een beschermd onderwerp wordt en dan wordt je geprezen omdat je je geslacht hebt veranderd. En dan wordt het spannend voor mensen om over te praten, en dan word je gestraft omdat je er zelfs maar op een rare manier over praat. "

Veel te leren

,,Er zijn veel mensen die idioten zijn, maar dan worden ze transgender, en nu denken we opeens dat ze geweldig zijn", zegt Rogan die klaarblijkelijk verwijst naar de stiefvader van Kim Khardasian, Caitlyn Jenner, de gepensioneerde Olympische gouden medaille-winnende tienkamper. ,,Ik heb gewoon het gevoel dat Joe Rogan nog veel te leren heeft", vertelde Jenner aan TMZ in een reactie.

De populaire podcaster heeft ook transfobe opmerkingen gemaakt over Fox, die hij in 2013 een "fucking man" noemde. De kritiek op Rogan komt na de druk van Spotify-medewerkers die de verwijdering van verschillende afleveringen van de Joe Rogan Experience eisten, evenals redactioneel toezicht op de show in de toekomst. Geen van de eisen werd ingewilligd door Spotify-leidinggevenden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws