Transgender Muay Thai vechter Nong Rose Bancharoensuk versus Kompayak! Nieuws
Nieuws

Transgender Muay Thai vechter Nong Rose Bancharoensuk versus Kompayak!

Transgender Muay Thai vechter Nong Rose Bancharoensuk versus Kompayak!

Er is heel wat te doen over transgenders of gender neutrale personen in Nederland maar ook daarbuiten!

Transgender bokser Nong Rose Bancharoensuk zal het volgende maand tegen de veteraan Muay Thai ster Kompayak Singmanee opnemen. De dag en datum is woensdag 6 september. De strijd zal plaatsvinden in het Rajadamnern stadion van Bangkok en wordt gepromoot door OneSongchai.

Transgender Muay Thai vechter Nong Rose Bancharoensuk versus Kompayak!

Kompayak terug uit pensioen

Nong Rose zal de op leeftijd zijnde Kompayak een een gevecht geven dat wel eens verrassend af kan lopen. Kompayak, 48, zal terugkomen naar de ring na een 20-jarige afwezigheid om het tegen een ​​krachtige en formidabele vechter als Nong Rose op te nemen.

Kompayak is een voormalige Lumpinee kampioen en broer van de voormalige Muay Thai superster Hippy Singmanee. De broers gaven de Muay Thai scene bekendheid in de zogenaamde 'gouden eeuw' van de sport in de jaren negentig.

Het wordt Nong Rose's derde wedstrijd in het beroemde Rajadamnern met haar eerste twee beëindiging in fantastisch einde voor de Nakhon Ratchasima inwoner.

Van man tot vrouwelijke vechter

Geboren als Somros Polchareon, zegt Nong Rose dat ze op jonge leeftijd als vrouw was geïdentificeerd en begon make-up en lingerie in de ring te dragen. "Transgender zijn betekent niet dat we zwak zijn," zei Nong Rose na een recente strijd. 'We kunnen ook iets bereiken".

De 21-jarige begon met boksen op achtjarige leeftijd, volgend in de voetsporen van een oom, een Muay Thai-vechter die haar moest trainen. Haar tweelingbroer is ook een Muay Thai-vechter. In de landelijke steden waar ze het grootste deel van haar gevechten heeft geleverd, heeft haar verschijning sommige van haar mannelijke tegenstanders verontwaardigd.

'Ze zeiden dat ze niet wilden vechten tegen een homo-achtig persoon, want het zou beschamend zijn als ze wonnen of verloren', zei ze. 'Ik hoor nog steeds die beledigingen, maar het maakt mij niet uit.'

Nong Rose is nu gerangschikt nr.6 in de vlieggewicht divisie

Dat Nong Rose geen watje is heeft zij/hij al eerder laten blijken, mensen zien de gevechten tussen een transgender en een man vaak nog als een freakshow, echter wil Nong Rose daar verandering in brengen!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws