Topkickbokser Nieky Holzken wacht uitdaging in Singapore Nieuws
Nieuws

Topkickbokser Nieky Holzken wacht uitdaging in Singapore

Topkickbokser Nieky Holzken wacht uitdaging in Singapore

Nieky Holzken is een van de beste kickboksers ter wereld. Morgen staat de topvechter tijdens ONE X in Singapore tegenover een gevaarlijke vechter. Toch zal het indrukwekkende record van de Nederlander hem succes brengen, aldus insiders.

In een gecombineerde 126 kickboks- en boksgevechten heeft Holzken slechts 17 verliezen op zijn palmares staan. De Nederlandse kickbokser, aan de andere kant, heeft in totaal 58 tegenstanders uitgeschakeld. Daarnaast was Holzken jarenlang Glory weltergewicht kampioen. Holzken wordt gezien als een keiharde knokker die niet van opgeven weet.

Grote kampioen

Holzken's carrière bij Glory kwam tot een einde na GLORY 49 in december. 2017. Het jaar daarop trad hij toe tot ONE Championship, en hij begon meteen furore te maken en behaalde eind 2018 en begin 2019 opeenvolgende overwinningen. Waardoor hij een kans maakte op de ONE lichtgewicht kickboks titel (gaat door onder video).

En er is geen beter platform om zijn kickboks vaardigheden te demonstreren dan op de historische ONE X van morgen. Daar treft Holzken de gevaarlijke Thaise vechter Klinmee. ONE X is het tiende verjaardagsevenement van de organisatie. Het zal 19 gevechten bevatten in vier verschillende disciplines. Het evenement zal plaatsvinden in het Singapore Indoor Stadium.

Ik ga winnen

Holzken vecht met de beruchte MMA-handschoenen van 4 ons, deze kunnen meer schade toebrengen dan bokshandschoenen. Het gevecht dit weekend is de eerste van een nieuw contract. Als dit contract afloopt, is hij misschien klaar. Maar eerst zal Holzken de Thai een lesje kickboksen geven. ,,Ik heb een contract voor zes gevechten en na dit contract denk ik dat ik ga stoppen", zegt Holzken.

"Ik weet het niet. Laat me eerst zien hoe dit contract zal werken. En dan, na dit contract, gaan we kijken wat het volgende voor mij is. Maar ik heb mijn eigen sportschool en ik heb veel studenten. Ik denk dat ik me hierna ga focussen op de sportschool.” Voor nu concentreert Holzken zich op de wedstrijd van morgen. ,,De voorspelling is dat ik op een heel spectaculaire manier ga winnen", aldus een zelfverzekerde Holzken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws