Topjudoka Henk Grol doet schrijnende oproep Nieuws
Nieuws

Topjudoka Henk Grol doet schrijnende oproep

Topjudoka Henk Grol doet schrijnende oproep
Topjudoka Henk Grol doet schrijnende oproep

De Nederlandse topsport zit in een lastig parket door de coronapandemie. Dit noopt de topjudoka Henk Grol om een oproep te doen het aan kabinet en RIVM.

Op social media doet Henk Grol de oproep om duidelijk te maken dat er met contact getraind mag worden in de judosport. De oproep van Grol komt niet zomaar uit het niets als er niets gebeurt zijn de Nederlandse Judoka's volgend jaar verloren.

In 2021 zullen de van 2020 verschoven Olympische Spelen plaatsvinden. Maar in Nederland mag er vooralsnog niet tot 1 juli full contact worden getraind (volwassenen). Op social media is duidelijk te zien dat in Nederland sommige top MMA-vechters een rondje liggen te knuffelen op de mat.

Wat nou regels

Dit moet wel tegen het zere been zijn van de andere vechtsporters die zich er noodgedwongen aan houden omdat zij bijvoorbeeld onder de NOC.NSF regels vallen. MMA-vechters en kickboksers zijn in principe niet gebonden aan deze regels en trainen dus kennelijk gewoon door.

Het is allemaal verwarrend voor de sporters en die vragen dan ook dus duidelijkheid en richtlijnen. Maar even terug naar Grol, hij zegt; "Er zijn zoveel voorbeelden en vergelijkingen te noemen met andere sporten en beroepen die nu al zijn opgestart waarbij het besmettingsgevaar zoveel groter is. "

Geef toch duidelijkheid

"Krijgen wij nu geen kans omdat wij met een kleine groep zijn en daarom niet gehoord worden? Nederland wil je ons helpen, raise your voice. Nogmaals, wij leven iedere dag voor onze sport, zijn mega-gezond en gaan alles uit de weg wat onze topprestatie(s) negatief kan beïnvloeden. "

"Wij leven 24/7 voor die ene dag, de 'olympische' dag. Wij willen ons beroep uitoefenen, topsport is geen keuze, maar een roeping. Het kan toch niet zo zijn dat onze concurrenten zich kunnen voorbereiden en wij niet! Laat ons judoën/boksen/worstelen!!!!"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws