Tony Ferguson vs Khabib Nurmagomedov geboekt voor UFC 223 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Tony Ferguson vs Khabib Nurmagomedov geboekt voor UFC 223

Tony Ferguson vs Khabib Nurmagomedov geboekt voor UFC 223

Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov krijgen een kans om hun langdurige rivaliteit te regelen

Bronnen hebben bevestigd dat Ferguson Nurmagomedov zal confronteren tijdens een kampioenschap gevecht op UFC 223 in Brooklyn in het Barclays Center op 7 april. De partij werd voor het eerst gemeld door de Russische nieuwszender TASS, hoewel er geen locatie werd genoemd. Het is onduidelijk of de strijd zal zijn voor Ferguson’s voorlopige lichtgewicht titel, of als afwezige kampioen Conor McGregor zal worden ontdaan van zijn titel, waardoor de partij op UFC 223 voor de vacante kampioenschap titel zou zijn.

Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov geboekt voor UFC 223

Ferguson-Nurmagomedov zal in Brooklyn plaatsvinden

Woensdagochtend verscheen UFC-president Dana White op de radioshow “Toucher and Rich”, waar hij zei dat hij verwachtte dat de match Ferguson-Nurmagomedov in Brooklyn zou plaatsvinden. Er werd hem echter niet naar gevraagd en verduidelijkte niet welke iteratie van de lichtgewicht-titel op het spel staat. Ferguson won afgelopen oktober een tussentijdse titel bij UFC 216 toen hij Kevin Lee versloeg in de derde ronde. Het was de 10e opeenvolgende overwinning voor “El Cucuy” die verbeterde tot 23-3 als pro. Sinds die overwinning lobbyt Ferguson openlijk voor gevechten met McGregor en Nurmagomedov.

Hun eerste ontmoeting werd geannuleerd vanwege een blessure van Nurmagomedov

Dit is de vierde keer dat Ferguson en Nurmagomedov in gevecht met elkaar zullen zijn teruggerekend tot december 2015. Hun eerste ontmoeting werd geannuleerd vanwege een blessure van Nurmagomedov en de tweede door een blessure bij Ferguson. De derde afzegging leverde de meeste krantenkoppen op omdat de twee gepland waren om te strijden voor een tussentitel afgelopen maart op UFC 209, alleen werd het gevecht geannuleerd toen Nurmagomedov minder dan 48 uur voor het evenement in het ziekenhuis werd opgenomen, vanwege complicaties met betrekking tot zijn gewichtsverlies.

In zijn eerste gevecht sinds UFC 209, verbeterde Nurmagomedov zijn profrecord naar 25-0 met een unaniem besluit over Edson Barboza bij UFC 219 op 30 december. Een tegendraadse titelrematch tussen kampioen Rose Namajunas en Joanna Jedrzejczyk wordt ook besproken voor UFC 223, hoewel het nog niet is afgerond. Dat gevecht werd voor het eerst gemeld door TalkMMA.

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page