The Hague Grand Prix: Wereldtop judo komt naar de Den Haag Nieuws
Nieuws

The Hague Grand Prix: Wereldtop judo komt naar de Den Haag

The Hague Grand Prix: Wereldtop judo komt naar de Den Haag
The Hague Grand Prix: Wereldtop judo komt naar de Den Haag

De absolute wereldtop van judo komt 16 – 18 november naar de Den Haag in de jacht op belangrijke rankingpunten voor de Olympische Spelen 2020 Tokio. Nederland heeft als organiserend land de mogelijkheid om per gewichtsklasse maar liefst vier judoka's af te vaardigen. Oranje is dus ruim vertegenwoordigd!

The Hague Grand Prix maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in de internationale topjudo. Judo Bond Nederland en de stad Den Haag hebben de Grand Prix voor vier jaar naar Nederland weten te halen. In 2018 en 2019 zijn er bovendien waardevolle rankingpunten te verdienen in het kwalificatietraject naar de Olympische Spelen in Tokio. De aanwezigheid van nationale en internationale toppers is daarmee gegarandeerd.

“De IJF zag meteen in dat Nederland als vooraanstaand judoland een dergelijk groot toernooi behoort te hebben. De komst van een Grand Prix is een regelrechte overwinning voor de judosport in Nederland, onze topjudoka’s en judofans. Deze Grand Prix gaat veel betekenen voor de topsport, het thuisvoordeel is goed voor onze atleten. Daarnaast geeft het de breedtesport enorm veel extra energie, zeker in een judostad als Den Haag,” aldus voorzitter van de Judobond Nederland, Felix Thieme. Locatie The Hague Grand Prix, Sportcampus Zuiderpark Den Haag

Ambassadeurs

Met trost presenteren wij een aantal nationale en regionale ambassadeurs ter promotie van The Hague Grand Prix. Kim Polling, Marhinde Verkerk, Frank de Wit en Roy Meyer zijn de gezichten van de landelijke campagne. De twee Haagse judotalenten Dewy Karthaus en Simeon Catharina zetten zich samen met oud topjudoka (070-held) Anicka van Emden in voor regio Zuid Holland.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws