Slaapstoornis pil wordt UFC-vechter fataal! 'Wat een ellende' Nieuws
Nieuws

Slaapstoornis pil wordt UFC-vechter fataal! 'Wat een ellende'

Slaapstoornis pil wordt UFC-vechter fataal! 'Wat een ellende'

Voormalig UFC-vechter Benoit is nadat hij positief had getest op een slaapstoornis medicijn na zijn laatste gevecht bij de organisatie, 10 maanden geschorst door het Amerikaanse antidopingbureau. Benoit kwam ook al eens in de problemen doordat hij te extreem afgevallen was voor een wedstrijd. De vechter moest ondersteunt worden op de weegschaal.

,,Benoit, 32, testte positief op modafinil en zijn metaboliet, modafinilzuur, als resultaat van een urinemonster verzameld op 31 juli 2021 tijdens UFC Fight Night 194", aldus USADA-functionarissen in een verklaring.

Lange schorsing

Modafinil is een stimulerend middel dat wordt verkocht onder de merknaam Provigil en wordt gebruikt voor de behandeling van slaperigheid als gevolg van narcolepsie, slaapapneu en andere slaapstoornissen. Het medicijn is alleen verboden in competitie voor atleten die deelnemen aan het antidopingbeleid van de UFC.

De schorsing van 10 maanden van Benoit werd met terugwerkende kracht tot 31 juli, de datum waarop zijn monster werd verzameld in de nacht van zijn gevecht. Op of na 31 mei 2022 komt hij weer in aanmerking voor deelname aan een MMA-competitie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws