Semmy Schilt wil dat kinderen meer bewegen! Nieuws
Nieuws

Semmy Schilt wil dat kinderen meer bewegen!

Semmy Schilt wil dat kinderen meer bewegen!

kinderen moeten blijven bewegen vindt Semmy Schilt! Dat is beter dan thuis gaan zitten computeren!

Met de stelling van Semmy Schilt kunnen wij het alleen maar eens zijn, wij zijn ook voorstanders dat kinderen meer moeten bewegen, al dan niet door het beoefenen van vechtsporten. Deze uitspraken doet Semmy niet zomaar, hij was speciale gast in de speciale thema-uitzending vanuit Assen van De Nieuws BV. Kinderen moeten meer bewegen, ook in hun vrije tijd naast de school.

Speciale bewegingsles

Om zijn woorden kracht bij te zetten was hij aanwezig om een speciale bewegingsles te geven aan de kinderen van basisschool Het Kompas in Assen. Als voormalig K1 Kampioen kon het niet uitblijven dat hij een aantal zelfverdediging bewegingen op de kinderen overbracht.

Vechtsport helaas nog steeds een drempel voor ouders

Dat niet elke ouder zit te springen om hun kinderen op een vechtsport te zetten is bekend, echter zegt Schilt "door te weten wat je kunt, kun je ook zelf je grenzen ontdekken". Dat een kind aan vechtsport doet, zegt niet dat dit automatisch tot agressie zou leiden, eerder andersom: het is een uitlaatklep. Bovendien leert een kind wat het is om zichzelf te reguleren.

Doe gerust je kind op vechtsport

Dus beste ouders, stap over die drempel en laat je kind eens kennis maken met een vechtsport. Regelmatig zijn er op sportscholen open dagen, of kan uw kind een proefles volgen. En vergeet niet elke sport brengt risico's met zich mee, het zal u meevallen hoe klein de kans juist bij vechtsporten is. Men leert gecontroleerd om te gaan met technieken, en wordt weerbaarder en krijgt meer zelfvertrouwen, in actie dus!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws