Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: 'Studenten inspireren' Nieuws
Nieuws

Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: 'Studenten inspireren'

Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: 'Studenten inspireren'

Tyler Johnson wil zijn MMA-carrière nieuw leven inblazen om studenten te inspireren. Bekend als "Tyler the Cage Fighter", begon Johnson, 35, in 2005 met MMA en heeft in de loop der jaren afstand genomen van de sport. Dit om prioriteit te geven aan andere aspecten van zijn leven, waaronder zijn opleiding als leraar.

Tegenwoordig is Johnson leraar op de Westport Middle School. In mei keert hij echter, na een onderbreking van zeven jaar, terug in de MMA-kooi. Hij vergeleek zijn MMA-carrière met een boek met drie hoofdstukken, waarin wordt beschreven hoe hij begon, vechtend tijdens zijn studie om leraar te worden en zijn toekomst.

Straatvechter

Johnson groeide merendeels op op straat en raakte vaak in gevecht. ,Vechten was echter meer dan een paar klappen uitdelen na de les. Johnson beschreef zichzelf als introvert, die geen zelfvertrouwen had toen hij opgroeide. Door te vechten kon hij uit zijn schulp kruipen. Tijdens zijn tijd op de middelbare school zegt Johnson dat hij deelnam aan ongeveer 20 straatgevechten, en kwam vaak als beste uit de bus.

Toen hij later dienst nam bij de mariniers, maakte Johnson kennis met het Marine Corps Martial Arts-programma. Nadat hij bij de Marine Corps Reserves was gekomen, keerde Johnson terug naar Springfield om een ​​hogere opleiding te volgen aan de Missouri State University. Gedurende deze tijd trad hij toe tot een plaatselijke MMA-sportschool. Hier startte zijn vecht carrière in de kooi.

Opgewonden

Johnson zegt dat zijn MMA-carrière hem in staat heeft gesteld om op een unieke manier contact te maken met zijn studenten. Johnson zei dat de meeste van zijn studenten op de hoogte zijn van zijn MMA-carrière, genieten van het horen van zijn verhalen en opgewonden zijn voor zijn aanstaande wedstrijd in mei.

Het gevecht maakt deel uit van een reeks MMA-competities die worden georganiseerd door een nieuwe organisatie, Fight Hard MMA. Deze is opgezet door Zak Cummings, een bekende UFC vechter die uit Springfield komt. Johnson zei dat hij het gevoel heeft dat hij nog ongeveer zeven of acht jaar vechten in zich heeft en is opgewonden om binnenkort weer de kooi in te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws