Home / Nieuws / Schokkend: jong bokstalent op brute wijze vermoord

Schokkend: jong bokstalent op brute wijze vermoord

Schokkend: jong bokstalent koelbloedig vermoord
Jayden Moodie met zijn grote voorbeeld Anthony Joshua (foto Facebook)

Jayden Moodie zijn grootste wens was om een bekend bokser te worden, echter zal deze nooit in vervulling gaan. Dinsdagavond werd de 14-jarige schooljongen opzettelijk van zijn scooter gereden, aangevallen en vermoord. 

De Britse krant The Telegraph meldde het trieste voorval. Nadat Jayden van zijn scooter werd gereden sprongen vier mannen uit het voertuig, een zwarte Mercedes. Zij begonnen de jongen te trappen en te slaan terwijl hij op de grond lag.

Messteken

Tenminste één haalde vervolgens een mes tevoorschijn en stak hem tot zeven keer in de rug. Jayden werd minder dan 40 minuten later dood verklaard.

De opzettelijke aanval blijkt te zijn opgezet door een rivaliserende drugsbende. Moodie was zelf geboeid door de bendecultuur, op zijn Facebook-pagina plaatste Jayden een foto van zichzelf met een bundel bankbiljetten, waarin hij zichzelf omschreef als een ‘trapper kid’, (straattaal voor drugsdealer).

Colombiaanse praktijken

Londen is een stad die zichzelf beschouwt als de grootste ter wereld, maar die in toenemende mate lijkt op Bogota in Colombia op het hoogtepunt van zijn drugsoorlogen.

Keiharde bendes beslechten geschillen met elkaar op straat met dodelijke gevolgen, Jayden is een van de recente slachtoffers van de conflicten. Familie en vrienden beschreven Jayden in de uren na zijn wrede dood als een “goedhartige jongen”.

LEES HIER: het hele artikel


Bekijk ook

‘Ik leef alleen nog voor mezelf’: UFC-ster Khabib is klaar

Khabib Nurmagomedov spreekt vrijuit voor hoe zijn leven zal veranderen nu hij met pensioen is ...

Regball: Worstel-basketballen op z’n Russisch (video)

Nog nooit van Regball gehoord een combinatie van Basketbal en worstelen, dan heb je wat ...

GLORY zoekt tegenstander voor kampioen Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is nog steeds ongeslagen als kampioen bij GLORY Kickboxing. Velen hebben getracht de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page