Scheidsrechter Marc Goddard spreekt zich uit over aanval van Connor McGregor op Bellator 187 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Scheidsrechter Marc Goddard spreekt zich uit over aanval van Connor McGregor op Bellator 187

Scheidsrechter Marc Goddard spreekt zich uit over aanval van Connor McGregor op Bellator 187

Na een aantal dagen rust en reflectie geef ik graag opheldering over de gebeurtenissen tijdens Bellator 187.

Zo schreef vanavond Marc Goddard op zijn Facebook pagina, hierbij zijn verklaring over het incident met Connor McGregor op Bellator 187. “Zoals gewoonlijk zijn er veel veronderstellingen en speculaties, ik wil graag de feiten benoemen en de onjuistheden de wereld uithelpen. De 1e ronde voltrok zich zonder incidenten tot de laatste 10 seconden. Vlak na de waarschuwingsbel gaf  Charlie Ward een stoot met links en zakte John Redmond op de knieën. Op dat moment kon ik niet goed zien of John nog in de wedstrijd zat, of zich niet meer op intelligente wijze kon verdedigen. En door het gejuich van het publiek kon ik de bel, die het einde van de ronde aan zou moeten geven, niet horen. Ik besloot om tussenbeide te komen, omdat ik dacht dat de ronde was geëindigd. Dat was echter niet zo. Op het moment dat ik tussenbeide kom, wat duidelijk op de video is te zien, stop ik de wedstrijd niet. Maar Charlie Ward, wetende dat de ronde nog niet voorbij was, dacht dat het gevecht werd gestopt. Dit verschil van inzicht was het cruciale moment van de avond”.

Scheidsrechter Marc Goddard spreekt zich uit over aanval van Connor McGregor op Bellator 187

Ook Conor McGregor interpreteerde mijn actie verkeerd.

Hij dacht, ten onrechte, dat de wedstrijd door mij gestopt was. Vervolgens kwam hij kwam de kooi in om de overwinning van zijn teamgenoot te vieren. Mijn volledige aandacht ging op dat moment nog naar John Redmond, die nog steeds op zijn handen en knieën zat. Door de verwarring in de kooi had ik nog steeds de kans niet gehad om te beoordelen of hij verder kon vechten. Zodra ik Conor McGregor in de ring zag, liep ik naar Ward om te zeggen dat het gevecht nog niet voorbij is. Ward moest terug naar zijn corner en mijn beslissing afwachten (of zijn tegenstander nog kon vechten). Als de wedstrijd daadwerkelijk voorbij was, had het mij allemaal niet uitgemaakt. Dan had ik niet met Ward gesproken en zou het me niets uitmaken dat Conor in de kooi stond.

Op het moment dat ik probeer om de orde te herstellen door Ward en Conor uit elkaar te halen, ging het mis.

Ik probeerde duidelijk te maken dat Ward naar zijn corner moest en Conor de ring moest verlaten. De dokter moest zo snel mogelijk naar Redmond kijken en ik moest een beslissing maken of het gevecht door kon gaan. Maar Conor begon mij verbaal aan te vallen. En ik had nog steeds niet met de offical gesproken die de rondetijd bijhield. Vergeet niet dat, ondanks wat er allemaal speelde, de scheids een partij moet beëindigen – en dat ben ik. Tijdens een gevecht heb ik die verantwoordelijkheid en niemand anders. Wie had het anders moeten doen?

Er gaan geruchten dat ik Conor geduwd zou hebben, maar dat is onzin.

Bekijk de video maar, je kunt duidelijk zien dat ik alleen tussenbeide kom. McGregor is degene die mij duwt, maar ik besloot dat langs me heen te laten gaan. Ik loop weg om te kijken hoe Redmond er aan toe is. Conor lijkt opgefokt over het feit dat het gevecht nog niet voorbij is en rent me achterna. Hij probeert om langs de vertegenwoordiger van de commissie te komen, die inmiddels ook in de ring stond. Conor wordt tegengehouden, weet los te breken en duwt me in de rug. Let wel, ik moest een aangeslagen vechter beschermen tegen de commotie en nog steeds beslissen of het gevecht door kon gaan! McGregor had niets meer in de kooi te zoeken.

Terwijl dit zich allemaal afspeelt krijg ik te horen dat 1 seconde nadat ik tussen beide vechters kwam, de ronde was afgelopen.

Dan is het eindelijk duidelijk dat Redmond niet had kunnen herstellen en Ward daadwerkelijk de partij heeft gewonnen. Maar ondertussen wordt Conor de kooi uitgewerkt, die beledigingen naar me schreeuwt en me bedreigd. Hij zegt onder andere dat hij me nog wel tegenkomt in Birmingham, mijn woonplaats. Conor loop om de kooi, spring erop en slaat een commissielid als hij hem eraf wilt halen. Al het bewijs staat op de video. Iedereen mag er van denken wat ze willen, maar feiten zijn feiten.

Ik wil iedereen bedanken voor de steun. Van mij hoeft er geen verdere actie tegen McGregor te worden ondernomen, maar ik ben niet degene die dat beslist. Wat mij betreft kijken we nog eens goed naar wat er allemaal gebeurde, leren we ervan en dan is het klaar. Voor het belang van de sport.

Bijdrage: Headkick
(Vertaling verklaring Marc Goddard op Facebook)

Bekijk ook

Rematch Nabiyev vs Semeleer! 'Laat ze nog een keer vechten'

Rematch Nabiyev vs Semeleer! ‘Laat ze nog een keer vechten’

Vrijwel direct bood Semeleer....

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page