SCHEIDS SLAAT KICKBOKSER: Aanklacht wegens mishandeling Nieuws
Nieuws

SCHEIDS SLAAT KICKBOKSER: Aanklacht wegens mishandeling

SCHEIDS SLAAT KICKBOKSER: Aanklacht wegens mishandeling
SCHEIDS SLAAT KICKBOKSER: Aanklacht wegens mishandeling

Tijdens een kickboksgala welke afgelopen zondag 8 december gehouden werd in Capelle a/d IJssel, liepen de gemoederen hoog op.

Een van de deelnemende vechters Norris Ngouwa werd beschuldigd van het bijten van zijn tegenstander. De ringarts constateerde dat er gebeten zou zijn net onder het oor. De sanctionerende bond WMTA besloot hierop de vechter een verbod tot vechten op te leggen, waardoor de zaak escaleerde.

Er brak een opstootje uit waarbij de hoofdscheidsrechter Nourdin Johri probeerde de zaak te sussen, echter werd deze volgens eigen zeggen flink uitgescholden door de vechter hij zegt hierover: "Ngouwa gooide de meest verschrikkelijkste ziektes naar mijn hoofd, begon zelfs mijn moeder te beledigen, hij werd fysiek en duwde mij, je vraagt je af wie er is om ons als officials te beschermen. "

Handen af

Ngouwa kreeg een klap van de scheidsrechter en hield er op zijn achterhoofd een flinke bult aan over. De kickbokser gaat daar aangifte van doen bij de politie. De trainer van Ngouwa, Travis Schlee meld onze redactie dat zijn vechter niet had gebeten en dat de zaak flink wordt opgeblazen. "Een scheidsrechter hoort zijn handen thuis te houden wat er ook gebeurt, wij gaan aangifte doen en de Vechtsportautoriteit is ook al ingelicht, "zegt Schlee.

Glen Huisman de verantwoordelijke voor de WMTA staat achter zijn scheidsrechter: "Wij hebben alles op band, de zaak was gesust maar een vader uit het kamp van Ngouwa bleef maar aan de gang en de zaak opstoken. Hij klom zelfs op de touwen van de ring, er werd gedreigd met een vip tafel die naar onze officials zou worden gegooid, waarvan een zelfs een flinke duw kreeg. "

Nog nooit meegemaakt

Eagle Gym welke het kickboks gala organiseerde reageerde ook desgevraagd: "De vechter in kwestie bleef maar aan de gang en schold iedereen uit, ook richting ons werden bedreigingen geuit die echt niet mals waren. Wat moet je hiermee vraag je je dan af," zegt Aad Alders van Eagle Gym.

Alle betrokken partijen erkennen een dergelijk voorval in al de jaren dat er gala's wordt georganiseerd niet veel te hebben gezien. Al zegt men wel dat er altijd wel iets kan gebeuren, "het is niets anders dan bij het voetbal kijk daar eens wat er mis gaat. Maar omdat het kickboksen betreft zal de boel wel weer flink worden opgeblazen," aldus een van de betrokkenen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws