SCHANDE! Vechter verloor expres tijdens wedstrijd
Home / Nieuws / SCHANDE! Vechter verloor expres tijdens wedstrijd

SCHANDE! Vechter verloor expres tijdens wedstrijd

Yuta Kubo, voormalig K-1 kickbokskampioen en YouTuber Shibatar liggen onder vuur. De twee worden verdacht van vals spel op RIZIN 31 afgelopen december.

Nu de internationale grenzen gesloten zijn, werden de matchmakers van RiIZIN gedwongen om buiten de kaders te denken, voor het jaarlijkse eindejaar evenement in december vorig jaar. Er werd een gevecht opgezet tussen YouTuber Saito en Kubo.

Vies spelletje

Tot ieders verbazing won Saito op een wijzen die nog nooit was vertoond, via een vliegende armklem. De vechtsportwereld stond op zijn kop. Echter blijkt het opgezet spel en liggen de vechters onder vuur nu uitkomt dat het een gescript gevecht zou zijn geweest en Kubo expres zou hebben verloren (lees meer onder video).

Uitgelekte berichten en telefoontjes tussen de twee vechters geven weer dat Shibatar zijn rivaal Kubo dwong tot een nep gevecht. RIZIN verzamelt volgens ingewijden momenteel bewijsmateriaal en zal binnenkort een officiële verklaring afleggen. De vechtfans spreken er schande van en uitte hun ongenoegen op social media.

Bekijk ook

Dove MMA-vechter daagt Conor McGregor uit: Wil vechten bij UFC

De 27-jarige MMA-vechter is doof vanaf zijn geboorte

‘Zo wil je niet winnen!’ UFC-gevecht eindigt door heftige blessure (video)

Echter had de Pool de wedstrijd niet op deze manier willen winnen.

‘Einde verhaal!’ Bokser ‘KO’ ringtouwen in gemept (video)

Het gevecht welke werd gehouden in de Topsporthal Vlaanderen kende een bruut einde.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page