Sarah Gobel kickboks talent op weg naar de top Nieuws
Nieuws

Sarah Gobel kickboks talent op weg naar de top

Sarah Gobel kickboks talent op weg naar de top

Sarah Gobel Kickboks talent bewijst dat vrouwen kunnen vechten

Dat kickboksen of vechtsporten puur en alleen een mannensport zou zijn is inmiddels wel naar het land der fabelen verwezen. Meisjes kunnen niet vechten hoorde je voorheen veel, echte vergist men zich in het niveau en de gedrevenheid van vrouwelijke vechtsporters. Neem een Ronda Rousey, een controversieel MMA vechtster of dichter bij huis Marloes Coenen die haar sporen meer dan verdiend heeft in de MMA sport, of een Esther Schouten een zeer verdienstelijk kickbokster.

Sarah Gobel kickboks talent op weg naar de top

Er zijn in de lande veel opkomende vrouwelijke vechtsport talenten, en wij vinden dat er best wat meer aandacht voor deze kanjers mag zijn. Zo togen wij naar Sport Academy Sellak in Nieuw-Vennep, waar wij met opkomend talent Sarah Gobel spraken.

Sarah allereerst dank voor je medewerking aan dit gesprek, wij vonden het tijd de vechtsport dames eens wat meer aandacht te geven, kun je iets meer over jezelf vertellen?

Wat is je geboorte datum?
05-10-1991

Wanneer ben jij begonnen met kickboksen?

Toen ik 15 was ben ik begonnen met kickboksen, maar nooit serieus. Ik ging altijd een jaartje trainen en dan weer enige tijd stoppen. Dit ging zo jaren door. Sinds ongeveer vier jaar train ik nu serieus en sinds ongeveer drie jaar doe ik wedstrijden.Wat is jouw mening over vrouwen kickboksen?

Ik vind het jammer dat vrouwen in de kickboks wereld nog steeds niet gelijk zijn. Ze verdienen minder terwijl ze net zo hard trainen. Een vrouwen partij op hoog niveau vind ik ook veel feller en daardoor leuker om naar te kijken.

Wat zijn je andere hobby's naast kickboksen?

Lezen, naar de bioscoop gaan met vrienden, tijd met mijn familie besteden en leuke dingen doen met vriendinnen.

Ook geef ik kickboksles bij mij op de gym elke dinsdag avond. Dit zijn twee groepen. De eerste les tot 16 jaar en de tweede les is 16 jaar en ouder en het is alleen voor vrouwen! Dit vind ik ook onwijs leuk om te doen en het geeft mij veel voldoening.

Welke klasse vecht je momenteel in?

Ik vecht nu eind B klasse. Ik mag van mijn trainer bijna door naar de A klasse. Ik ben nog steeds ongeslagen en hoop ook zo de A klasse in te gaan.

Ben je wel eens bang in de ring?

Ik ben altijd bang voordat ik de ring in ga haha. Ik denk altijd bij mezelf; waar ben ik in godsnaam aan begonnen, maar als ik eenmaal een stoot heb gekregen verdraait mijn hele mindset en is het oorlog.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?

Keihard trainen en een gezonde leefstijl. Ik train altijd super vaak en moet er veel voor opofferen, maar dit vind ik niet erg. Mocht ik verliezen dan weet ik dat het niet aan mij lag, maar dat mijn tegenstander die dag gewoon beter was. Ik heb mij in ieder geval er 100% voor ingezet.

Welke sponsors heb je momenteel?

Ik word momenteel gesponsord door Windy Fightgear van Asahi sport te Amsterdam & All4services. Een bedrijf in Wormerveer. Meer sponsoren zijn altijd welkom natuurlijk!

Welke partij/tegenstander vond jij de zwaarste tot nu toe?

Ik heb mijn eerste C partij tegen Ruby Mesu gevochten. Dat vond ik zwaar, omdat zij erg harde stoten heeft.

En mijn eerste B partij was erg zwaar. Niet door de tegenstander, maar de overstap van C klasse 3x2 naar B klasse 5x2. Dit was erg wennen! Nu vind ik het veel fijner om langer de tijd te hebben in de ring, omdat ik dan veel meer kan laten zien.

Sarah Gobel kickboks talent op weg naar de top

Heb je een speciaal dieet?

Allereerst noem ik het geen dieet, want een dieet hou je nooit je hele leven vol. Het is een leefstijl. Ik hou erg van lekker eten ( wie niet haha), en ja daar horen ook af en toe ongezonde dingen bij! Dat is ook helemaal niet erg, want je moet ook gewoon kunnen genieten.

Maar als ik moet vechten dan let ik ongeveer een maand van te voren op mijn eten. Veel groenten, fruit, noten, volkoren brood, zilvervliesrijst etc. Dit eet ik trouwens ook als ik niet een partij heb staan hoor, maar als ik een partij heb staan dan neem ik helemaal geen snoep, koek, chocola etc meer.

En super belangrijk natuurlijk, veel water drinken!!

Wat is je doel/ambitie? Waar zie jij zelf over 5 jaar staan?

Eigenlijk heb ik niet echt een doel met kickboksen. Ik doe het omdat ik het leuk vindt. Tot nu toe vind ik het nog steeds erg leuk en kriebelt het bij mij wel steeds meer om wereldkampioen te worden.

Door wie wordt je getrained?

Ik wordt getraind door Ibrahim Sellak bij Sport Academy Sellak.

Wat heb je van hem geleerd?

Super veel. Sinds mijn overstap naar deze gym ben ik rustiger in mijn hoofd tijdens een wedstrijd. Ik leer nieuwe dingen en omdat Ibrahim mijn mentaal erg veel steunt naar een partij toe ben ik minder zenuwachtiger.

Wanneer vecht jij je volgende wedstrijd?

Dat is nog niet bekend. Mijn trainer is voor mij aan het zoeken. ik vecht sowieso 9 Juli op onze eigen gala The Challenge.

Hoe vaak train je?

Ik train 6 keer in de week. Heel veel sparren en op de pads met mijn trainer. Ook doe ik aan hardlopen en kracht training.

Wie is jouw voorbeeld als vechter?

Iman Barlow, omdat zij super mooi kan trappen en erg soepel. Daar ben ik erg jaloers op.

Ook kijk ik veel filmpjes op youtube van Mosab Amrani en mohammed jaraya. De snelheid die zij hebben is geweldig. Ik ga dan altijd hun combinaties ook proberen met sparren.

Heb je nog tips voor beginnende vechters?

Hard trainen en doen wat je leuk vindt. Als het is voorbestemd kom je er toch wel. Met of zonder tegenslagen.

Zijn er nog dingen die je graag kwijt wilt?

Ik wil hierbij nog mijn trainer en mijn team bedanken voor het feit dat ze altijd achter mij staan. Dankzij hen sta ik waar ik nu sta.
Blijf mij volgen en supporten. Er komen goeie dingen aan!

Wil je Sarah eens aan het werk zien in de ring? Bezoek dan op 9 Juli het gala The Challenge, voor meer informatie hierover kun je contact opnemen via: 06 13242397

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws