Russische MMA-kampioen opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne Nieuws
Nieuws

Russische MMA-kampioen opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

Russische MMA-kampioen opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne
Russische MMA-kampioen opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

Vladimir Mineev AMC Fight Nights MMA wereldkampioen, werd gerekruteerd in het leger van zijn land. De voormalige Russische paratrooper is de eerste bekende vechter die via de nieuwste maatregel van Poetin wordt ingelijfd.

De MMA-vechter werd opgeroepen om in het Russische leger te dienen in de oorlog tegen Oekraïne. De atleet is een van de namen die deel uitmaken van de 'gedeeltelijke mobilisatie', die betrekking heeft op reservesoldaten en degenen die in de strijdkrachten hebben gediend.

Het decreet werd vorige week aangekondigd door president Vladimir Poetin. In een interview met 'Championat' gaf Mineev toe dat hij er geen bezwaar tegen zal hebben als hij moet deelnemen aan de frontlinie van het conflict.

Gesneuveld

“Ik zal niet rennen. Ik accepteer de dagvaarding en ga naar de burgerlijke stand en militaire dienst. Daar zal ik, volgens het Vaderland, beslissen of ik ga", zei hij. Op 32-jarige leeftijd is Mineev sinds 2014 een professionele MMA-vechter. Gedurende zijn carrière heeft hij 16 overwinningen, één verlies en één gelijkspel behaald.

Pyotr Mineev, de jongere broer van de vechter sneuvelde eerder dit jaar in Oekraïne aan het front. Pjotr, die 30 jaar oud was op het moment van zijn dood, diende onder contract bij de luchtlanding brigade die gestationeerd was in Ulyanovsk, Rusland.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws