Rus biedt 'miljoenenbedrag' om boksen Olympisch te houden Nieuws
Nieuws

Rus biedt 'miljoenenbedrag' om boksen Olympisch te houden

Rus biedt 'miljoenenbedrag' om boksen Olympisch te houden
Rus biedt 'miljoenenbedrag' om boksen Olympisch te houden

Boksen dreigt te worden geschrapt op de Olympische van Tokyo in 2020. Maar er gloort hoop aan de horizon.

Het Olympisch boksen ligt zwaar onder vuur nadat het Internationaal Olympisch Comité (IOC), eind vorig jaar een onderzoek heeft geopend naar het omstreden bestuursorgaan van de AIBA, de internationale boksbond. Corruptie, drugs geld en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen dreigen het boksen de das om te doen.

Het onderzoek naar de International Boxing Association (AIBA) kwam op gang nadat de leden tegen IOC-waarschuwingen ingingen en een man tot president verkozen die beschuldigd werd van heroïne handel. Hoewel dat niet het enige probleem is dat de organisatie moet aanpakken, inclusief de financiën.

De man van 16 miljoen

Umar Kremlev, een lid van het uitvoerend comité van de AIBA, deed deze week het aanbod om $ 16 miljoen te storten en zo de schulden van de organisatie te zuiveren, als het IOC de sport bij de volgende Olympische Spelen onder de paraplu van de AIBA houdt.

LEES OOK: AIBA kiest interim president

"Ik ben klaar om alle schulden van AIBA volledig af te sluiten, zolang onze favoriete sport in het Olympische programma blijft", schreef Kremlev, volgens een verklaring aan The Associated Press. Kremlev zei alleen niet waar hij het geld vandaan zal halen, wat bij enkele IOC officials de wenkbrauwen deed fronsen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws