VIDEO Rough N Rowdy: Boksen in je spijkerbroek wordt groter dan de UFC Nieuws
Nieuws

VIDEO Rough N Rowdy: Boksen in je spijkerbroek wordt groter dan de UFC

VIDEO Rough N Rowdy: Boksen in je spijkerbroek wordt groter dan de UFC

Boksen in kleine steden op het platteland van Amerika gaat mainstream maar wie heeft er baat bij?

Rough N Rowdy Boxing biedt lokale mensen, de meesten met beperkte vaardigheden en weinig training, de kans om $ 1.000 te winnen, en een naam te maken in de boksring. Van origine ontstaan in West Virginia, werd het gespot door Barstool Sports die er wel brood in zag, en het nu landelijk in de VS gaat uitrollen, onder andere op TV, waar het wordt uitgezonden door Barstool Sports. De CEO, Dave Portnoy, verwijst naar boksers die deelnemen zoals 'rednecks'. De organisatie die hiermee begon bekend als Rough N Rowdy, is inmiddels overgekocht door "Barstool Sports." De mensen die aantreden in de ring zijn vaak van arme afkomst en hopen zo een fortuin te verdienen.

Meteen toen ik dit zag dacht ik dit moeten wij kopen

Portnoy verteld dat hij twee keer naar het evenement was geweest en zei: "Ik heb nog nooit zoiets gezien." Hij zegt dat het 13.000 pay-per-views verkocht voor een event, die in maart 2017 plaatsvond als test. Portnoy zei ook dat dat dit de inkomsten creëerde die nodig waren om Rough N Rowdy te kopen. Pay Per View is een populaire manier om TV uitzendingen te verkopen, zodat men live me kan kijken naar wedstrijden. In Nederland wordt dit ook steeds meer toegepast, en zijn bijvoorbeeld kickboks wedstrijden op deze manier te bekijken.

Portnoy over zijn beweegredenen om Rough N Rowdy te kopen

"Ik wist meteen dat ik dit bedrijf in handen moest krijgen. Het was kant en klaar, omdat ze duidelijk hun eigen bedrijf hadden. Gelukkig kwam Sam Ponder om de hoek, verdiende al dit geld voor ons met website-klikken, de beste paar weken die we ooit hebben gehad, want iedereen wilde dit live bekijken uit hel Amerika. Portnoy vertelde verder hoe dit onderdeel is van Barstool's plan om hun content rechtstreeks aan hun publiek te geven, en hoe ze grote plannen hebben om Rough N Rowdy uit te breiden. Het maakt niet uit of je ons leuk vindt, ons haat, wat dan ook. We spreken rechtstreeks met onze eigen consumenten. Niemand kan kloten met Rough en Rowdy. We gaan een product uitbrengen dat ongelofelijk is, we zullen Barstool-persoonlijkheden erbij betrekken, we gaan een 24/7 stijl doen, naar de huizen van deze vechters gaan, laten zien hoe ze leven, het opbouwen van de wrok die ze koesteren, alles doen wat leidt tot deze enorme pay-per-view-evenementen." En let op min woorden wij worden groter dan de UFC".

Dus wat is Rough N Rowdy precies?

De bokswedstrijd bekend als de "Rough N Rowdy" trekt meer dan 2000 toeschouwers per nacht in een 3.000-persoons stad die zo diep in de bergen ligt dat je mobiel niet zal overgaan. De winnaars vertrekken met een trofee, een jasje en een cheque van $ 1.000, dezelfde beloning als een paar weken van met roet bedekte instapwerkzaamheden in de plaatselijke mijnen. "Mensen houden van geweld. Je hebt hier een stel mensen die gewoon willen laten zien dat ze een stoere kerel zijn, "zei Breyer Morgan, 21. "Ze zien die $ 1.000 en je hebt mensen die in het bos werken en dat geld willen pakken. Er is niets anders te doen hier. . . en die $ 1.000, dat is heel veel bier, man."

De regels voor de bokspartijen zijn eenvoudig

Iedereen tussen de 18 en 35 jaar kan zich aanmelden, zolang ze zich niet professioneel met vechtsport bezig houden. Nadat ze fysiek zijn gecontroleerd, gaan ze een eenmans eliminatietoernooi binnen om te vechten in bokswedstrijden met drie rondes van één minuut. Hoewel een paar serieuze vechters op de loer liggen, zijn de meesten ongetraind en gaan ze de versleten ring in om te zien of hun dapperheid een paar momenten van glorie zal opleveren. Het is onwaarschijnlijk dat de meesten meer dan één keer vechten.

Iets voor John de Mol en Talpa

Vorig jaar werd bekend dat John de Mol amateur voetbal wedstrijden uit gaat zenden via live stream, tot nu toe is er nog niemand opgestaan om dit soort evenementen te produceren of uit te zenden in Nederland. Ziet u het al voor u, amateur bokswedstrijden met een randje? In Nederland zal dit niet zo eenvoudig zijn, natuurlijk zijn er altijd een aantal mensen die het willen proberen, maar om ongetrainde personen in een boksring te zetten is niet zonder risico's. En is Nederland een land waar dit zou aanslaan? Wellicht wel wetende dat ook miljoenen kijken naar een Utopia waar enkele personen zichzelf opsluiten, rare fratsen uithalen en bekeken willen worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws