ONE haalt topvechter Roberto Soldic binnen! 'Gevecht met NL-kampioen'
Home / Nieuws / ONE haalt topvechter Roberto Soldic binnen! ‘Gevecht met NL-kampioen’

ONE haalt topvechter Roberto Soldic binnen! ‘Gevecht met NL-kampioen’

ONE haalt topvechter Roberto Soldic binnen! 'Gevecht met NL-kampioen'

Roberto Soldic voormalig KSW kampioen heeft getekend bij ONE Championship. Soldic maakte het nieuws maandag bekend. Soldic, die KSW titels in bezit had op 185 en 170 pond, zei dat zijn beslissing gedeeltelijk werd gemotiveerd door de mogelijkheid om te strijden voor titels in andere vechtsporten, waaronder kickboksen.

De 27-jarige Kroaat onthulde dat hij wel een aanbod van de UFC had ontvangen, maar dat het iets was dat hij als “niets serieus” beschouwde. Voor “Robocop” leek ONE niet alleen de grotere uitdaging, maar er is ook iets speciaals aan de evenementen van de in Singapore gevestigde organisatie. Soldic heeft nog geen datum of tegenstander voor zijn debuut, maar hij is van plan deel te nemen aan de lichtgewicht (170 pond) en weltergewicht (185 pond) divisies van ONE.

“Ik heb voor One gekozen omdat het de grootste vechtsportbond ter wereld is,” zei Soldic. “Ze geven me de kans om alle titels te pakken: wereldkampioen kickboksen, wereldkampioen muay Thai, wereldkampioen MMA, ook wereldkampioen boksen. Dus dit maakt me iets nieuws. Ik wil iets creëren voor mijn mensen, voor mijn eigen nalatenschap. Dus ik heb voor ONE gekozen.

Nederlandse kickboks kampioen

Op social media werd een supergevecht tussen de Nederlandse ONE kickbokskampioen Regian Eersel en Soldic al voorgesteld. Dit zou zeker een spectaculair gevecht zijn. Soldic heeft zijn laatste zeven optredens gewonnen – zes via KO of TKO – onder de vlag van KSW.

Hij claimde goud in het weltergewicht met een knock-out in de derde ronde van huidig ​​UFC-talent Dricus Du Plessis in oktober 2018 en verdedigde de titel twee keer met succes. Hij werd kampioen middengewicht met een tweede ronde knock-out van Mamed Khalidov op KSW 65 afgelopen december. Hij heeft een score van 20-3 als een professional in het algemeen.

Bekijk ook

VIDEO | UFC-ster McGregor test kracht in BJJ training

VIDEO | UFC-ster McGregor test kracht in BJJ training

De voormalige dubbele UFC-kampioen maakt zich nog steeds op voor zijn terugkeer

UFC-ster Ngannou beestachtig gegroeid! 'Kilo knaller'

UFC-ster Ngannou beestachtig gegroeid! ‘Kilo knaller’

Francis Ngannou ziet er enorm uit in de nieuwste trainingsvideo van de UFC kampioen.

Pepperspray sucks! Agent geklapt door irritante kerel

Agent vangt klappen van irritante kerel! Pepperspray fail (video)

Steeds vaker leggen de mannen en vrouwen in het blauw het af tegen woestelingen op straat.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page