Rico Verhoeven vecht voor Sara - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Rico Verhoeven vecht voor Sara

Rico Verhoeven vecht voor Sara

Rico Verhoeven vecht voor Sara, en veilt zijn bokshandschoenen van 20 mei Glory41

20 mei aanstaande treedt Rico Verhoeven aan tegen Ismael Lazaar in de Brabant hallen te Den Bosch in de strijd voor het zwaargewicht kampioenschap. Echter vecht Rico daar nog met een ander doel, namelijk de stichting “voor Sara”. Sara Verbrugge is een vrolijk meisje uit Dordrecht met de zeer zeldzame ongeneeslijke spierziekte MDC1a.

Rico Verhoeven vecht voor Sara, en veilt zijn bokshandschoenen van 20 mei Glory41

Over Voor Sara

Kinderen met MDC1a worden over het algemeen niet oud en dus zetten wij ons sinds de diagnose met hart en ziel in voor Sara en alle andere kindjes met deze verschrikkelijke spierziekte. Ook willen we bekendheid geven aan de vele tientallen onbekende en zeer zeldzame spierziekten en de impact voor patiënten en hun families.

Veiling voor het goede doel

Rico stelt zijn bokshandschoenen ter beschikking die hij tijdens het gevecht zal dragen, en waar men op kan gaan bieden in de aanloop naar het gevecht. Bij Vechtpsort-Online steunen wij dit initiatief en brengen dit dan ook graag onder de aandacht. Biedt dus mee, en de hoogste bieder ontvangt niet alleen de bokshandschoenen maar zal Rico ook persoonlijk ontmoeten. Steun Sara en doe mee aan de veiling, doneren mag natuurlijk ook.

Voor meer info of een donatie, en natuurlijk de veiling klik hier!

Spierzwakte

MDC1a is een congenitale spierdystrofie die zich met name uit in spierzwakte. Baby’s en kleuters zijn meestal laat met het bereiken van mijlpalen als van de ene zij op de andere rollen, opzitten of lopen. Sommigen zullen deze mijlpalen niet bereiken. Soms ook kunnen ademhalingsproblemen ontstaan, contracturen, scoliose en in enkele gevallen leerproblemen. Op dit moment is er geen behandeling om de ziekte te genezen. Dankzij frequente controles en therapie wordt gepoogd de gevolgen van de ziekte zoveel mogelijk te verlichten. Er wordt op dit moment geen onderzoek gedaan naar een mogelijke behandeling. (link: lees hier meer over MDC1a)

Spierziektes

Stichting Voor Sara gelooft dat we samen talloze zeldzame spierziekten de wereld uit kunnen helpen door te investeren in onderzoek. Want Sara is niet de alleen. Er zijn duizenden kinderen met een zeer zeldzame spierziekte.

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page