RICO VERHOEVEN: 'Badr en ik hebben geschiedenis geschreven' (video)
Home / Nieuws / RICO VERHOEVEN: ‘Badr en ik hebben geschiedenis geschreven’ (video)

RICO VERHOEVEN: ‘Badr en ik hebben geschiedenis geschreven’ (video)

Rico Verhoeven laat een een persoonlijke kant van zichzelf zien in een interview met Salaheddine Benchikhi, de Marokkaans-Nederlands schrijver en presentator. Daarin zegt hij onder andere dat er tijdens zijn wedstrijd met Badr Hari geschiedenis geschreven is.

Het interview met de wereldkampioen Rico Verhoeven verscheen gisteren op het YouTube kanaal van Salaheddine. Rico werd bevraagd over hoe hij tegen zaken aankijkt als de zogenaamde ‘Nederlanders tegen Marokkanen strijd. En dan met name zijn wedstrijd tegen Badr Hari in december 2019.

Deze werd beladen doordat er gesuggereerd werd dat het gevecht tussen rassen was. ,,Ik irriteer me dood aan dat hele Marokkanen vs Nederlanders gedoe, ik ben letterlijk opgeroeid tussen de Marokkanen”, zegt Rico.

Kickboksen is goed

,,Het is een dingetje geworden uit zijn (Badr’s) fans, deze zijn zeer fanatiek. Waarom kijken we altijd hoe verscheen we van elkaar, later we juist kijken wat we gemeen hebben”, aldus Rico die veel Marokkaanse vrienden heeft. ,,Mijn oudere zus is half Nederland en half Algerijns, dat weet ook niet iedereen.”

Ook zegt de topkickbokser dat sporten voor de Marokkaanse jeugd goed is. ,,Marokkaanse vechters, zijn uitgesproken en sterk in hun energie. Daarom is het kickboksen ook een ideale sport voor hen”, zegt de kampioen.

Bekijk ook

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page