Home / Nieuws / RICO VERHOEVEN: ‘Badr en ik hebben geschiedenis geschreven’ (video)

RICO VERHOEVEN: ‘Badr en ik hebben geschiedenis geschreven’ (video)

Rico Verhoeven laat een een persoonlijke kant van zichzelf zien in een interview met Salaheddine Benchikhi, de Marokkaans-Nederlands schrijver en presentator. Daarin zegt hij onder andere dat er tijdens zijn wedstrijd met Badr Hari geschiedenis geschreven is.

Het interview met de wereldkampioen Rico Verhoeven verscheen gisteren op het YouTube kanaal van Salaheddine. Rico werd bevraagd over hoe hij tegen zaken aankijkt als de zogenaamde ‘Nederlanders tegen Marokkanen strijd. En dan met name zijn wedstrijd tegen Badr Hari in december 2019.

Deze werd beladen doordat er gesuggereerd werd dat het gevecht tussen rassen was. ,,Ik irriteer me dood aan dat hele Marokkanen vs Nederlanders gedoe, ik ben letterlijk opgeroeid tussen de Marokkanen”, zegt Rico.

Kickboksen is goed

,,Het is een dingetje geworden uit zijn (Badr’s) fans, deze zijn zeer fanatiek. Waarom kijken we altijd hoe verscheen we van elkaar, later we juist kijken wat we gemeen hebben”, aldus Rico die veel Marokkaanse vrienden heeft. ,,Mijn oudere zus is half Nederland en half Algerijns, dat weet ook niet iedereen.”

Ook zegt de topkickbokser dat sporten voor de Marokkaanse jeugd goed is. ,,Marokkaanse vechters, zijn uitgesproken en sterk in hun energie. Daarom is het kickboksen ook een ideale sport voor hen”, zegt de kampioen.

Bekijk ook

Opgefokte Tyson Fury is er helemaal klaar mee

Tyson Fury is klaar met het thuiszitten. De bokskampioen is nu meer dan een jaar ...

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page