Redouan Laarkoubi; ik ben de slechtst betaalde kickbokser! Nieuws
Nieuws

Redouan Laarkoubi; ik ben de slechtst betaalde kickbokser!

Redouan Laarkoubi; ik ben de slechtst betaalde kickbokser!

Hij vecht bij Enfusion en is daar kampioen tot 75 KG

Opkomende vechtsporters hebben een hele klus om geld te verdienen met hun zo geliefde sport. Zij nemen grote risico's trainen zich vaak een slag in de rondte en dat zonder garanties op hoge inkomsten en andere bij komende voordelen. Redouan Laarkoubi (26) is zo’n vechtsporter, kickbokser wel te verstaan en waar hij kampioen in is. Hij vecht bij Enfusion en is daar kampioen tot 75 KG. Hij plaatste onlangs een selfie op Instagram met de tekst “Slechtst betaalde vechter in de game”, en dat kwam niet zomaar uit de lucht vallen blijkt uit het interview.

Redouan Laarkoubi; ik ben de slechtst betaalde kickbokser!

VIP tafels verkopen om je vechtgage te krijgen

Dat vechtsporters over goede commerciële eigenschappen moeten beschikken, komt naar voren uit het feit dat men zelf VIP tafels moet verkopen om geld te verdienen als men op een bepaald gala vecht. Op de vraag of Laarkoubi veel geld verdient met vechten antwoord hij aan VICE;" Nee. Het kutte is dat je die krijgt in tafels en kaarten voor het gala. Die moet je zelf zien te verkopen aan vrienden, bekenden en familie. Dat is dan jouw gage. Maar soms hebben we gala’s in Groningen, of weet ik veel waar, waar je niet iedereen mee naartoe kunt nemen. Dan verkoop je maar een deel van de tickets die je krijgt, dus dan pak je nog minder als vechter."

Geen geld meer voor prive trainingen

Laarkoubi vervolgt; "Daardoor is het financieel voor mij niet meer haalbaar om privétraining te krijgen van Mousid Akhamrane en Hans Kroon, al zit ik er echt aan te denken om weer terug te gaan. Mousid is de beste trainer die er is." Om het financieel te kunnen trekken werkt Laarkoubi ernaast als tramchauffeur bij de Haagse Tramweg Maatschappij. Iets wat in het buitenland zoals Amerika ondenkbaar is en men als top vechtsporter net zoveel verdiend als een prof voetballer.

Waar zijn de sponsoren dan?

Helaas is het nog steeds zo dat op enkele sponsors na (uit de vechtsport hoek zelf), vechtsporters nog wel eens gemeden worden als het gaat om de zogenaamde "Mainstream" bedrijven die de portemonnee willen trekken om een vechter te ondersteunen. Echter lijkt daar met groten namen als een Rico Verhoeven een kentering in te zijn gekomen, Verhoeven zie je zelfs terug in een reclame voor gezond ontbijten.

Wil je lezen wat Redouan nog meer te vertellen had in zijn interview klik dan hier

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws